Keretszűkítés II.

Korábbi postomban összeállítottam egy 40 fős keretet (bővebben erről: Keretszűkítés című post). Bernd Storck a horvát meccset megelőző egyik sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a keret magja összeállt, egy-két meglepetés lehet, de nagyrészt nem fog változni a keret. Így én is szűkítettem a “saját keretemet”, 28 főre. Jöjjön a kimaradók névsora, most már indoklással is:

Dibusz Dénes: 

lehet, sokaknál (és Storcknál is) biztos kerettag lenne, én úgy látom, hogy mostanában, a rosszabb szériában nem tudja olyan stabilan támogatni a Ferencvárost hátulról, mint azt korábban tette, sokszor melléugrik labdáknak, vagy nem ér le elérhető lövésekre, egyszóval nincs túl jó formában.

Köteles László:

Korábban biztos kerettag lett volna nálam, most, hogy kiszorult a Genkből, és valószínűleg helyzete nem változik a nyárig, így tőle is el kell búcsúznom.

Korhut Mihály:

Storcknál épp most lett kerettag, ennek ellenére én úgy látom, hogy teljesítménye nem kiemelkedő a Debrecenben, a korábbi években jobban teljesített, érzésem szerint jelenlegi formája alapján nem válogatott szint.

Tőzsér Dániel:

Storck kegyvesztettje nem játszik rendszeresen, igaz, nemrég egy jobb periódusba került, ennek ellenére most ismét kispadozik. Vannak többen - jó formában és jobbak - a posztján, így inkább nem mellette teszem le a voksom.

Vadócz Krisztián:

Egyre jobb formába lendült Ausztráliában, de ugyanaz a helyzet vele, mint Tőzsérrel: sokan vannak a posztján, akik jobban megérdemlik, hogy kerettagok legyenek. Illetve nem biztos, hogy megérné Ausztráliából hazahozatni.

Koman Vladimir:

Továbbra se tud kitűnni az NB1-es mezőnyből, mintha teljesen más játékos lenne, mint a régi Koman Vladimir. Úgy tűnt, kicsi formajavuláson esett keresztül, de ez még mindig nem elég az EB-szinthez.

Szakály Péter:

megsérült nemrég, de szintén a posztriválisok miatt nem hagytam a keretben: lassacskán lendül csak formába korábbi sérülése után, nem vette még föl annyira a ritmust, és szintén vannak nála jobbak a posztján.

Simon Krisztián:

Korábban azért raktam be, mert bíztam benne, hogy fölépül az EB-ig. Nos, most sajnálatos módon újból megsérült, így az ő EB-jének lőttek.

Csiki Norbert:

Kevés hír érkezik felőle Thaiföldről, szintén ugyanaz a probléma, mint Vadócznál: nem éri meg olyan messziről hazahozatni az összetartásokra. Náluk nemrég kezdődött a bajnokság, ki tudja, milyen formában van.

Radó András:

Kifejezetten jó formában van, igaz, vannak hullámvölgyei. Mostanában egyre több játéklehetőséget kap a Fradiban, de egyáltalán nem biztos, hogy ez így lesz a nyárig. Így inkább a biztosan játszó, esetleg magasabb szinten futballozó posztriválisaira számítanék.

Balogh Norbert:

Szinén egy csatár. Nem játszik a Palermoban, csereként is alig száll be, ráadásul távozik a legnagyobb pártfogója, a Palermo híres-hírhedt elnöke, így a jövője is kérdéses Olaszországban. Úgy néz ki, marad az u21-es válogatott.

Futács Márkó:

Neki is bizalmat szavaztam korábban, hátha felépül. Ő ugyan nem sérült meg újból, de ha az EB-ig fel is épülne, nem tudná behozni a lemaradását a posztriválisaihoz képest.

Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?