Magyarország-Elefántcsontpart meccs szurkolói szemmel

A Magyarország-Elefántcsontpart meccs szurkolói szemmel - mire lesz elég ez a teljesítmény az EB-n?

Két ellentétes félidőt láthattunk ezen a barátságos meccsen. Bernd Storck a meccs előtt azt kérte a játékosaitól, hogy az első félidőben lássa viszont a horvátok elleni meccs második félidei  jó teljesítményt. Nos, ez megvolt az első félidőben, de a másodikban inkább az ellenfél volt aktívabb, igaz, a kapura nem voltak veszélyesek.

Az első félidei játékunkra nem lehetett panasz - ahogy a szurkolókra sem (a Carpathian Brigade vezetésével kitűnő szurkolás volt végig). Látszott, hogy sokan bizonyítani akartak a kapitánynak: Pintéren és Gyurcsón ez egyértelműen látszott, és nekem mindenképpen bizonyítottak, szerintem a kapitánynak is. A védelem hozta a szokásos jó teljesítményt, mindkét félidőben, külön ki lehet emelni Fiolát, aki a meccsen, ahogy mint mindig, magabiztos, határozott volt, sőt, tőle szokatlanul a támadásokat is segítette olykor-olykor. Nagy Ádám jól tért vissza, fantáziadúsan, a támadásokat segítve játszott, és Kleinheisler se okozott csalódást: hozta azt az agresszív, ellentmondást nem tűrő játékot, amit tőle már megszokhattunk. Az első félidő tehát a magyar szurkoló számára bizakodásra adhatott okot, egyedül a gól hiányzott.

A második félidőben - valószínúleg a fárasztó edzőtábornak köszönhetően - megcsappant a támadókedv, nekünk is, nekik is elvétve voltak akcióink, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Kár érte, mert a második félidővel együtt nehéz csak a jó elsőre emlékezni, és így a meccs összképe egy felejthető 0-0.

De mire lehet ez elég az EB-n? 

A védekezés rendben van, valószínűleg Guzmics játszik majd Juhász helyett az EB-n, de a többiek helye fixnek tűnik: Kádár, Lang és Fiola jól játszottak, de már huzamosabb ideje jól teljesítenek. Egyébként Juhász se volt rossz, tapasztalat sokat számít, de Guzmics jelenleg megbízhatóbb, gyorsabb és magasabb szinten jegyzett játékos. A támadásokon van mit csiszolni, ez majd nyilván a második edzőtábor feladata lesz, és abban is biztos vagyok, hogy a 90 perc végi fáradtság csak a fárasztó felkészülés miatt volt, az EB-n nem lesz ebből gond, mint ahogy a selejtezők során se volt (kivéve Pintér Attilánál, de őt most hagyjuk). Mindenesetre én bizakodó vagyok, és megpróbálok az első félidei teljesítményre emlékezni! Hajrá Magyarok!

Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?