Kerethiredetés

A tavasz folyamán az EB-re való készülődés alatt Bernd Storckkal párhuzamosan én is kijelöltem a saját bő keretemet, majd fokozatosan szűkítettem azt. Jelenleg a következő játékosok alkotják a saját, már 28 fősre szűkített keretemet:

Bogdán Ádám, Megyeri Balázs, Király Gábor, Gulácsi Péter, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Korcsmár Zsolt, Pintér Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila, Elek Ákos, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Kovács István, Varga Roland, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Lovrencsics Gergő, Gyurcsó Ádám, Stieber Zoltán, Mervó Bence, Böde Dániel, Szalai Ádám, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás, Németh Krisztián.

Mivel Storck a május 31-t jelölte meg a kerethirdetés időpontjának, így úgy látom, hogy nálam is itt az ideje, a végleges, 23 fős keret kihirdetésének. (Természetesen, amint közzé lesz téve, a Storck-keretet is kielemzem). Tehát szerintem ezen játékosoknak kéne alkotniuk az Európa-bajnokságra utazó keretet (rövid indoklással):

Kapusok:

Király Gábor: 

Pályafutása megkoronázása lehet ez a világverseny, a selejtezőkön első számú kapusunk volt, megérdemli, hogy ott legyen.

Bogdán Ádám:

Még mindig a legmagasabb szinten jegyzett kapusunk, hibái ellenére is, személy szerint talán neki jelentené a legtöbbet lelkileg, ha ott lenne az EB-keretben.

Gulácsi Péter:

Tavasszal első számú kapussá vált Lipcsében, jelenleg a legjobb formában lévő hálóőrünk.

Védők:

Juhász Roland:

Elefántcsontpart ellen bizonyította, hogy ha kell, akkor még mindig össze tudja kapni magát, kiegészítőembernek jó lehet.

Guzmics Richárd:

Biztos pont lett a védelemben, a szurkolók is elfogadták, a pótselejtezőkön az egyik legjobbunk volt.

Lang Ádám:

Guzmics párja lehet, nagyon magabiztossá vált, keveset hibázik, válogatott szintűvé érett. Szép jövő várhat még rá egy esetleges jó EB-szerepléssel.

Pintér Ádám:

Előrejátékban a legjobb védekező felfogású játékosunk, ráadásul a középpályán is kiválóan hasznosítható, igazi Jolly Joker.

Kádár Tamás:

Egyre magabiztosabb, egyre többet fut fel a bal oldalon, a legjobb balhátvédünk, aki középhátvédként is remekül megállja a helyét.

Fiola Attila:

Legjobb jobbhátvédünk, debütálása óta kirobbanthatatlan a válogatottból, megbízható, a becsúszó szerelés specialistája. Fölkeltheti Nyugat-Európai klubok érdeklődését.

Középpályások:

Elek Ákos:

Sajnos jelenleg sérülés hátráltatja, reméljük, mihamarabb felépül, mert hasznos tagja a középpályának, igazi szűrő, aki fizikálisan az egyik legjobb játékosunk.

Nagy Ádám:

Legnagyobb tehetségünk, precíz, pontos, nem retten meg a cselezéstől sem, nem hiszem, hogy bárki kihagyná ebből a válogatottból. Talán elsőnek viszi el valamelyik jegyzett Nyugat-Európai klub.

Kovács István:

Az örök tehetség, aki sajnálatosan, úgy néz ki, az is marad. A tavasz folyamán több, kisebb sérüléssel bajlódott, de az egész szezont tekintve a Videoton egyik legjobbja volt, hátha az EB segít kitörni az örök ígéret státuszból, peremembernek megfelelő lehet.

Kleinheisler László:

Már az oslói gólja miatt is megérné kivinni az EB-re, de azóta is rengeteget fejlődött, nagyon szimpatikus, alázatos, ugyanakkor ellentmondást nem tűrő, a végsőkig hajtó játékos, akiben megvan a gólveszély is.

Dzsudzsák Balázs:

A csapatkapitányt nem lehet otthon hagyni.

Lovrencsics Gergő:

Eredetileg jobbszélső, de tud a bal szélen, illetve jobbhátvédként is futballozni, csereként jól szokott beszállni, ha nünanszok döntenek, sokat érhet.

Gyurcsó Ádám:

Jótt tett neki a klubváltás, bebizonyította, hogy a Vidinél jobb csapatban is megállja a helyét, így akár a Magyar Válogatottban is, ráadásul Elefántcsontpart ellen kifejezetten tetszetős volt a játéka.

Stieber Zoltán:

Nem úgy sikerült neki ez a félév, ahogy eltervezte, de alapvetően válogatott szintű játékos, az EB-n akár el is adhatja magát.

Csatárok:

Böde Dániel:

A szurkolók kedvence, az idei magyar gólkirályaki sohasem adja föl. A kihagyása nyilván óriási közfelháborodást váltana ki, de nemcsak emiatt érdemes a kerettagságra: az. hogy magának képes gólhelyzetet teremteni, állandó gólveszélyt jelent, és hogy brusztolásban verhetetlen, mindenképpen kihagyhatatlanná teszi.

Szalai Ádám:

A szurkolók által sokat szidott, de igazi csapatjátékos csatár. Ennek ellenére Storck bízik benne, és ilyenkor szokott az jönni, amit a Storck-féle húzásokról már megszoktunk: például, hogy ő lövi a továbbjutást érő gólunkat. Ilyen esetben vétek lenne kihagyni, meg hát, ha kimaradna, az végleg kettétörheti az ígéretesnek induló, de jelenleg a lejtőn lefelé száguldó  pályafutását.

Nikolics Nemanja:

Légiósaink közül róla szólt ez az év, egyéni- és csapatszinten mindent megnyert, amit lehetett; ha nem is középcsatárként számítanak rá, tudása akkor is sokat érhet, főleg kontráknál, kiegészítő emberként is.

Priskin Tamás:

A pótselejtező másik hőse, aki már emiatt kerettag lehetne, de amúgy is jó évet zárt, sérülése már a múlté, kétlábas, és vélhetően nem csak perememberként számolnak majd vele.

Németh Krisztián:

Az egyetlen játékos, aki az u20-as, VB-bronzérmes generációból hasznos tagja tud lenni a csapatnak (bár nem volt ez mindig így), és akár szélsőként is bevethető. Tehetséges, jó idénye volt, nem hagynám ki.

Ezennel meg is volnánk, a kimaradó játékos a 28-as kerethez képest tehát: Kalmár Zsolt, Mervó Bence, Megyeri Balázs, Korcsmár Zsolt és Varga Roland.

Legközelebb már közvetlen, EB-felvezető cikkekkel jelentkezem!

Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?