A 23-as magyar EB-keret elemzés

A kimaradók: Megyeri Balázs, Korcsmár Zsolt, Kocsis Gergő, Sallai Roland, Vida Máté, Gyurcsó Ádám.

A keretbe kerülők közül egyedül Bese Barnabás beválogatása meglepetés, de végül is Storck érvelése, hogy kell egy jobbhátvéd csere, hogy ő az egyik leggyorsabb játékosunk, és hogy az edzőtábor ideje alatt kiváló munkát végezett, megyőzött, végül is ők voltak együtt több, mint két hetet… Azért viszont remélem, hogy Németország ellen ő játszik majd, hiszen rizikós lenne abszolút újoncként kivinni az EB-re.

A kimaradók közül Megyeri, Kocsis, Sallai és Vida kimaradása gyakorlatilag papírforma volt. A kapitány korábban elmondta, hogy őket csak a tapasztalatszerzés céljából hívta be, ami nem rossz ötlet, ráadásul Kocsis, Sallai és Vida nem utazott haza a kerethirdetés után, hanem a németek elleni meccsen a keretben lesz, amit szintén helyes döntésnek tartok. Korcsmár kimaradása se okozhat nagy meglepetést, főleg, hogy sérüléssel bajlódott az edzőtábor alatt. Egyedül Gyurcsó kimaradása lepett meg engem (és valószínűleg rajtam kivül sokakat). Elefántcsontpart ellen elfogadhatóan játszott, és játékban is volt egész tavasszal, de hát valakit ki kellett hagyni… Sajnálom őt, mert szerintem megérdemelte volna a kerettagságot. Valószínűsíthető, hogy a kapitány Gyurcsó és Bese között hezitált sokáig, előbbi beválogatásával vélhetően Lovrencsiccsel számolt volna jobbhátvédként, de ez is necces lett volna.

Összességében elégedett vagyok a kerettel, bízom benne, hogy sok szép sikert ér el ez a 23 játékos a kontinenstornán! #Csakegyütt!

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE:

KAPUSOK: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK: Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László(Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/27703/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?