Mit várok a Magyar Csapattól az EB-n?

Finisébe érkezett az EB-felkészülés, holnap a srácok Németország ellen futnak ki a gyepre az EB előtti utolsó barátságos meccsen. Most leírom a várakozásaimat, meglátásaimat azzal kapcsolatban, hogy mire számítsunk a válogatottól a kontinenstornán.

Több játékos, és a szövetségi kapitány is elmondta már jó párszor, hogy az első, Ausztria elleni meccs lesz a legfontosabb. Ezzel csak kis részben tudok egyetérteni. Valóban fontos meccs lesz, abból a szempontból, hogy 30 éve a VB-n, amikor ezelőtt utoljára jártunk világversenyen, pont a nyitómeccsünkön szaladtunk bele a sokat emlegetett 6-0-ás Szovjetunió elleni zakóba, ahová sokan máig visszavezetik a magyar labdarúgás mai sikertelenségét (bár ezzel én nem értek egyet, de ezt most hagyjuk). Szóval, nyilván, jó lenne nem belefutni egy ilyen zakóba, már rögtön az első meccsen, hiszen egy esetleges nagyarányú vereség gyakorlatilag rányomná a bélyegét a további meccseinkre, és szinte biztosra vehető, hogy ebben az esetben 0 ponttal, csoportutolsóként kullogunk haza a tornáról. Egyébként szerintem nem is fogunk egy ilyen késbe belefutni, szerencsével, és olyan fegyelmezett játékkal, mint a pótselejtezőn nyújtottunk, egy döntetlent (legnagyobb eséllyel egy 0-0-t) kihozhatunk a “sógorokkal”.

Véleményem szerint viszont a legfontosabb meccs tehát nem az osztákok elleni, hanem az Izland elleni lesz. Gyakorlatilag ezen múlik a továbbjutásunk. Szerintem Izland verhető rivális, és a közelmúltbeli felkészülési meccsen elért eredményei még jobban megerősítenek ebben, valamint az, hogy az utóbbi időben rajtuk kívül az összes skandináv csapatot legyőztük, és ők is skandináv stílusú focit játszanak. Kulcsfontosságú lesz ellenük begyűjteni a 3 pontot (szerencsére a magyar szurkolók erre a meccsre mennek a legtöbben, valamint a CB és ide szervezi a legnagyobb szervezett szurkolást). Azért lesz kulcsfontosságú a győzelem, mert ha megvan a 3 pont, akkor akár a másik két meccsen elért esetleges vereség dacára is továbbmehetünk, hiszen simán lehet, hogy a 6 harmadik helyezett közül benne leszünk ezzel a 3 megszerzett ponttal a 4 legjobb csoportharmadik között, ami továbbjutást ér.

Portugália ellen pedig a legjobbkor játszunk. Talán addigra már továbbjutnak, és nem veszik elég komolyan a meccset, tartalékolnak, pihentetnek, márpedig esélyünk csak ez esetben lehetséges, de akkor is legfeljebb egy döntetlenre. Ha a luzitánoknak ez a meccs mégis élet-halál harc lesz, akkor nekünk nem marad más, mint védekezni teljes erővel, és reménykedni, hogy egy szűk vereséggel megússzuk. Én összességében egy 3-4 pontot várok, és továbbjutást, vélhetően a négy legjobb csoportharmadik egyikeként.

No de mi lesz továbbjutás esetén? Nézzük a lehetséges opciókat!

Ha csoportelsőként jutunk tovább, akkor az E csoport másodikja ellen játszunk, ez pedig valószínűsíthető, hogy Olaszország vagy Belgium lesz, mondanom sem kell, hogy ez nem a legideálisabb eset, még úgyis, hogy a csoportelsőségnek nincs realitása. Ha másodikak leszünk a csoportban, akkor a B csoport másodikja ellen játszunk, ott gyakorlatilag bárki lehet az ellenfél az angol-orosz-walesi-szlovák négyesből, bár szerintem Anglia fölfelé, Szlovákia lefelé lóg ki a csoportból, így vélhetően az Oroszország-Wales kettős valamelyikével játszunk, ami egyértelműen könnyebb, mint a belga-olasz duó valamelyike ellen meccselni. Végül pedig lássuk, mi a helyzet akkor, ha a négy legjobb csoportharmadik egyikeként megyünk tovább! A többi csoport eredményétől függően vagy a D csoport, vagy a C csoport első helyezettjével játszunk, előbbi minden bizonnyal a spanyol, utóbbi pedig a német válogatott lesz - hát nem egy “álomsorsolás”, de itt már az is szép, ha továbbjutunk.

Összességében pedig elmondhatom, hogy szerintem nem leszünk pofozógép az EB-n, minket egyik válogatott se fog nagyon megverni, remélhetőleg nem is lesz újabb Irapuato. Védekezésünk összeállt, azzal nem lesz gond, ami pedig a pluszt adhatja hozzá a teljesítményhez, az a támadójáték, a 2 hónapos edzőtábor alatt viszont bőven volt ideje ezt csiszolni a Storck-csapatnak. Nekünk szurkolóknak pedig magyar győzelmeket, gólokat kivánok! Ria-ria Hungária!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/27732/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?