A Németország-Magyarország meccs kapcsán

Nem terveztem, hogy írok egy cikket szurkolói szemmel erről a meccsről, de mivel a támadójátékunkon nincs mit elemezni, a védekezésünk pedig katasztrofális volt, inkább leírom, hogy milyen tanulságokat érdemes, vagy inkább nem érdemes levonni ebből a meccsből az EB-re nézve.

Kezdeném azzal, hogy a svéd sporik teljesítménye enyhén szólva hagyott kívánnivalót maga után: a meg nem adott gólt nem lesről kaptuk, minket egyszer megállítottak lesen, amikor nem volt az, illetve a németek második gólja lesről esett. Ettől függetlenül persze, nem rajtuk múlt a vereségünk, sőt… ha nem nézik el az első szituációt, és kapunk egy gólt az első percben, akkor akár 4-5 is lehetett volna a végén közte.

Egy igazi erőpróba várt a srácokra, ahol tényleg felmérhettünk, hol is tartunk. Sajnos az eddig tényleg nagyon szervezett és stabil védelmünk egy ilyen ellenfél ellen már többször megingott, főleg Lang volt bizonytalan, Fiolát viszont kiemelném, aki szerintem az egyik legjobbunk volt, a védők közül egyedül ő hozta azt a megbízható játékot, amit eddig is. A támadójátékunk esetleges volt, egy-két helyzettől eltekintve nem akadt az ellenfél kapuja előtt keresnivalónk, ami szintén kicsit aggodalomra adhat okot…

Viszont itt jön, amit ki szeretnék hangsúlyozni: a meccsből messzemenő következtetést nem kell levonni, abból a szempontból, hogy mi vár ránk az EB-n, mert a csoportriválisaink egyike sem lesz ilyen erős, mint ez a német csapat, még úgyis, ha félgőzzel játszottak. Nyilván itt senki nem várt győzelmet, a döntetlen is bravúr lett volna, és a 2-0 így is tisztességes eredmény, nem vertek el minket nagyon közvetlen az EB előtt (azaz nem megyünk oda alapból rossz szájízzel). Vélhetően az EB-re tisztességesen fölkészült a csapat az edzőtáborban, és ott megmutatja igazi erejét. Egyébként az Ausztria-Hollandia meccs (0-2) második félidejéhez is volt szerencsém,  és azt kell mondjam, az osztrákok semmivel se voltak jobbak, mint mi egy, a hollandoknál erősebb ellenfél ellen, persze a hollandok se játszottak teljes erővel, de szerintem jobban odatették magukat mint a németek. Egyszóval messzemenő következtetést nem érdemes levonni a német meccsből, főleg nem az osztrákok elleni meccsre vonatkoztatva.

Végül pedig értékelném egy kicsit a játékteljesítményeket, ezt úgyis régen csináltam már. A védelmet már kiveséztem, annyit tennék még hozzá, hogy örülök Bese Barnabás bemutatkozásának, így nem abszolút újoncként visszük ki a kontinenstornára, és szerintem ez fontos. Nézzük a többi csapatrészt! Pintér Ádám meglátásom szerint az egyik legjobbunk volt, fél éve nehezen lehetett volna elképzelni, hogy Storck a kiegészítőszerepnél többet szán neki, de úgy néz ki, ez megváltozott. Nagy Ádám sajnos nem tudta hozni a tőle megszokott szemet gyönyörködtető játékát, támadó passzai rendre célt tévesztettek, és kicsit bizonytalan is volt. A két szélsőnk, Lovrencsics és Dzsudzsák is jól teljesített, főleg csapatkapitányunkon láttam azt, hogy összekapta magát, és a jóval nagyobb nívót képviselő németek ellen is helytállt. Kleinheisler szintén nagyon akart, nagyon küzdött, nekem kifejezetten tetszik ez a fajta akarás, de talán ezen a meccsen kicsit túl sok is volt, onnan is kapura lőtt (rosszul), ahonnan még vihette volna, vagy passzolhatott volna. Stiebert sajnáltam, hogy kevés percet kapott, pedig előzetesen még azt is el lehetett volna képzelni, hogy ő kezd Lovrencsics helyett. Gera egyáltalán nem emelkedett ki, látszik, hogy még nem 100%-os. Két csatárunk kapott lehetőséget a meccsen, Szalai és Priskin, érzésem szerint Priskin, noha kevesebb, mint fele annyi időt kapott, mint Szalai, jobban élt a lehetőséggel, veszélyesebb volt kapura, de annyira ő sem emelkedett ki a mezőnyből.

Reméljük, az Európa-bajnokságon azért ennél élvezhetőbb és jobb meccseket látunk magyar szempontból! Legközelebb pedig már kifejezetten az osztrák meccs felfezető cikkével jelentkezem, amiben a lehetséges kezdőt boncolgatom, és én is összeállítom a sajátomat.

Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?