A Magyarország-Ausztria meccs szurkolói szemmel, illetve hogyan tovább?

Hihetetlen érzés leírni: a magyar válogatott 2-0-s győzelmet aratott az osztrákok ellen! Ez azért hihetetlen, mert az optimistább drukkerek se vártak győzelmet, főleg nem két gólosat a jobb erőkből álló osztrák csapat ellen. Még én is 0-0-át tippeltem, de cseppet sem vagyok szomorú amiatt, hogy ez a tippem végül nem jött be. Sokan pedig azt mondták, hogy inkább a portugálok a ellen van esélyünk a pontszerzésre.

Az osztrákok eléggé lenéztek minket: a drukkerereik ennek hangot is adtak, a játékosaik pedig inkább tudat alatt tették ezt, de a győzelem egyik kulcsa talán ez volt, no meg az, hogy egy rendkívül jól felkészített, magában végig hívő magyar csapatot láthattunk. Az ellenfél a pályán se viselkedett túl szimpatikusan, többször odarúgtak nekünk, főleg Arnautovic volt unszimpatikus, bár a lefújáskori arckifejezése elégtétel lehet mindenki számára. Látszott, hogy ezt a válogatottat nagyon jól fölkészítették, ezt mutatták a tudatos, leoktatott labdajáratások, az emberelőnybeli okos játékunk. A kiállítás persze, segített nekünk, de szerintem anélkül is lehoztuk volna ezt a meccset 1-0-val.

A magyar szurkolók ismét fantasztikusak voltak, a meccs nagy részében leszurkolták az osztrákokat, mondhatni hazai pályát varázsoltak a Bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban.

A csapatból senki nem lógott ki lefelé, sőt sokan (akár külföldi megfigyelők számára is) meggyőző teljesítményt nyújtottak: Kádár félig sérülten hiba nélkül játszott, olykor fineszes megoldásokat megengedve magának, Fiola horrorisztikus boka-aláfordulása után úgy sprintelt, mint akit akkor cseréltek be, Gera a második félidőben klasszis teljesítményt nyújtott, Nagy Ádám visszatalált régi önmagához, szerelései, passzai, cselei élményszámba mentek, Király bizonyította, hogy megállja a helyét ezen a szinten is, holott sokan (köztük én is) kételkedtek ebben, Kleinheisler ismét nagyot küzdött (nem véletlenül lett az UEFA-nál a meccs embere), Priskin jól szállt be, Németh pedig rég nem látott formában futballozott. Külön öröm, hogy két olyan játékos szerezte a két gólt, akiknek lelkileg nagyon sokat jelenthet a találata: főleg Szalainak, akinek a megítélése ezáltal javult a szurkolók körében, holott azt nem lehet mondani, hogy az egész meccsen jól játszott volna. Stieber gólja nagyon szépre sikeredett, neki pedig azért jelenthet sokat ez a gól, mert csapnivaló idénye volt klubszinten. Gratulálok természetesen nekik külön a góljaikhoz, de az egész magyar csapatnak!

Most pedig nézzük, mi várhat ránk Izland ellen?

A csoportkör kezdete előtt azt várhattuk inkább, hogy Izland majd jól nekünk esik ezen a meccsen, de ez ránk is igaz lehetett volna: amikor még nem tudtuk az első körös eredményeket: mindkét csapat azzal számolhatott, hogy majd ezt a meccset kell megnyernie. Ez számunkra lett volna kedvező, mert ha Izland fölvállalta volna azt a támadójátékot, mint amit az osztrák csapat, akkor veszélyes kontrákat vezethettünk volna, és vélhetően nem találtak volna be nekünk, így a meccs miénk lett volna. Így viszont, hogy látva az izlandiak portugálok elleni játékát, és úgy, hogy az Izlandiak is látták egyrészt a mi eredményünket, másrészt, hogy megbizonyosodhattak abban, hogy a Portugália ellen mutatott játék lehet célravezető, valószínűleg ellenünk is betömörülnek majd, nekünk pedig ezt a védelmet kell majd áttörni, és talán itt jöhet majd jól 1-2 szabadrúgás ígéretes helyről, valamint Dzsudzsák bal lába.

Ha Izland ellen elcsípünk egy pontot, biztos továbbjutunk - így továbbra is tartom magam ahhoz a korábbi kijelentésemhez, hogy ez a meccs lesz a legfontosabb a 3 csoportmeccsből.

Zárszóként pedig annyit szeretnék mondani, hogy örüljünk ennek a győzelemnek, mert tényleg megérdemelte a csapat és megérdemelték a szurkolók is, de ne feledjük, a szombati meccs ugyanilyen nehéz, ha nem nehezebb lesz, és ne álltassuk magunkat azzal, hogy Izlandot simán verjük! Ettől függetlenül én győzelmet várok, és azt hiszem, erre minden esélye megvan Magyarországnak!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/27965/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?