10 állítás, amire a Magyar Válogatott rácáfolt az osztrákok ellen

Az alábbiakban 10 olyan dolgot fogok összeszedni, amelyeket az EB-t megelőzően úton-útfélen hangoztattak a válogatottal kapcsolatban, de most megdőltek. Röviden indoklást is fűzök hozzájuk.

1.) Az EB egyik leggyengébb csapata vagyunk

Előzetesen, valljuk be, joggal gondolhattuk, hogy ez így van, látva a fogadóirodák oddsait, vagy külföldi lapok erősorrendjeit. De teljesítményünkről már külföldön is elismerően beszélnek, 4 játékosunk (Király, Kádár, Kleinheisler, Nagy) is bekerült különböző álomcsapatokba, a WhoScored objektív pontozórendszer alapján pedig az első kör második legjobbja voltunk, a németek után. Egy külföldi újság pedig már odáig ment, hogy erősorrendjében a legjobb 10-be sorolta a csapatot, ami azért szerintem is túlzás.

2.) Király és Gera ezen a szinten már lassú, körülményes, és hamar elfárad

Nos, Királlyal már korábban is foglalkoztam, hogy megállja a helyét ezen a szinten is, holott sokan kételkedtek ebben, Gera pedig látszólag nem fáradt el (tegyük hozzá, hogy nem tudjuk, sikerül-e kipihennie magát szombatig), sőt: a második félidőben jelentősen feljavult, a SofaScore és a Whoscored pontjai szerint a legjobbunk volt.

3.) Kleinheisler és Nagy még nem elég jó a nemzetközi szinthez

Kleinheislert választotta az UEFA a meccs emberének, ami talán a legnagyobb bizonyítéka az állítás ellenkezőjének, valamint Nagy Ádám is hozta a kiváló passzpontosságát, finom cseleit, és több szerelése is volt: ezek alapján abszolút megállja a helyét ezen a szinten.

4.) Csak magasan jegyzett játékosokkal, topligásokkal lehet jó eredményt elérni

A tőlünk pályáralépő 14 játékos közül összesen Kleinheisler és Szalai mondhatja magát topligásnak, de Szalai kiesett a Hannoverrel az első osztályból. Legalacsonyabban jegyzett pályáralépőnk pedig Fiola volt, aki a papíron már NB2-es Puskás Akadémiából érkezett.

5.) Csak pontrúgásból sikerül betalálni

Kétségkívül veszélyes fegyverünk a pontrúgás, de most a két gólunkat akcióból szereztük.

6.) Szalai nem tud gólt lőni

A témát különösebben nem kell taglalnom, sokan hihették (én is közéjük tartoztam), hogy már soha nem látjuk Szalait címeres mezben gólt szerezni, hát most a legjobbkor bizonyította ennek ellenkezőjét.

7.) Csak védekezni tudunk

Előzetesen azt várhattuk, hogy majd úgy betömörülünk, és 0-0-ra játszunk, mint ahogy azt tették mondjuk az észak-írek, az oroszok vagy a csehek, de minden statisztikai mutatóban felülmúltuk az ellenfelet, és egyenrangú ellenfelei voltunk a “sógoroknak”, támadásban is.

8.) Fizikailag nem bírjuk

Erre a válogatott már az Egervári-érában rácáfolt, de a legmagasabb szinten is jól teljesített erőnlétileg, még úgy is, hogy az iram nem volt nagy, de minden bizonnyal ezt tudatosan lassítottuk. Nagyban köszönhető ez a nagyrészt németekből álló stábnak, mivel a német futballfilozófia a kondicionálásból indul ki, és ennek következménye a német stílus.

9.) A tét összenyom minket

Az 1986-os VB óta rengetegszer szóba került ez az állítás, hogy a kulcsfontosságú pillanatokban, meccseken mindig hibázunk, pont, amikor csak egy lépés választ el minket a sikertől. A válogatott már a pótselejtezőn is bebizonyította, hogy képes elviselni a terhet, és az osztrák meccs megerősített mindenkit abban, hogy a norvégok oda-vissza legyőzése nem csak kicsúszott eredmény volt, és képesek vagyunk az EB-vel járó terhet is elviselni.

10.) Létezik a magyar balsors

Az utóbbi selejtezőkben hányszor, de hányszor előkerült ez a téma, és mi tagadás, tényleg azt hihettünk, létezik a magyar balsors, gondolom, mindenki tud példát hozni rá. De már a selejtező sorsolásakor is mellénk állt a szerencse, majd az EB csoportkör húzásakor is, legutóbb pedig Alaba kapufájánál.

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/27995/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?