Hogyan álljunk fel Portugália ellen?

Természetesen figyelembe kell venni, hogy van néhány sárga laposunk és minden bizonnyal sokan el is fáradtak két igen nehéz meccs után, és addigra remélhetőleg már a meccsünktől függetlenül továbbjutunk, ha úgy alakul a többi csoport eredménye, így tudunk kicsit tartalékolni és az eddig kevesebbet szereplőket játszatni; persze, akkor sem mindegy, hogy mi hányadikak leszünk, és nyilvánvalóan nem lenne jó belefutni egy nagyobb zakóba a portugálok ellen, tehát nem lehet a komplett “cserecsapatot” se felküldeni a pályára.

A kapusposzton nem változtatnék, annak ellenére, hogy Dibusz és Gulácsi se hozná le valószínűleg rosszabbul a meccset mint Király, de egy kapusnál fontos az állandóság: ha továbbjutunk, akkor nem árt, ha meccsben marad Király.

A védelemből Fiola még biztosan nem játszhat majd sérülése miatt, viszont én annyiban változtatnék, hogy betenném Lovrencsicset jobb oldalra, aki tud jobbhátvédet játszani, viszont még nem szerepelt az EB-n. Így viszont Juhász ismét kikerülne, és maradna a Guzmics-Lang tengely, valamint Kádár a bal oldalon. Kádár eddig jól teljesített, nem árt, ha meccsben marad, és Portugália ellen is szükség lesz a rutinjára, valamint a jelenlegi legjobb belső védő párosunkat se bontanám meg, esetleg, ha pihentetni kéne, akkor Juhász Guzmicsot vagy Langot válthatja, de inkább jobb megmaradni az eredeti felállásnál.

A középpályások közül viszont már többeket lehetne pihentetni, és a sárgák miatt tartalékolni. Gera mindkét meccsen nagyot ment, és vélhetően el is fáradt, így tanácsosabb lenne most egy egész meccset pihenni hagyni, valamint Nagy Ádám is nagyon jól teljesített az első két meccsen, ám az izlandiak ellen összeszedett egy sárga kártyát, és félő, hogy a portugálok ellen is kap egyet, akkor viszont nem játszhatna a nyolcaddöntőben. Így megkapná a lehetőséget az Elek-Pintér páros, akik eddig nem sokat játszottak (Elek egy percet sem), de talán hellyel-közzel tudják pótolni Gerát és Nagyot. Dzsudzsák nem maradhat ki az egyik szélről, mint cs.k., viszont Stieber nem alkotott maradandót Izland ellen, így a másik szélen Némethnek szavaznék bizalmat, de szóba jöhet Nikolics is, aki a meccsen épp Stiebert váltotta. Kleinheisler nagyot küzdött mindkét meccsen, de fáradtsága a végén már teljesítménye rovására ment, és érdemes lenne őt is pihetetni: az ő posztján, az ék mögött pedig pont kiváló helye lenne Nikolicsnak, aki ha akar, helyet tud cserélni Némethtel, és kimehet szélre, viszont akár második csatárnak is felmehet.

No de ki mellé? Szerintem ismét Szalainak kéne játszania. Priskin nem volt túl acélos az északiak ellen, igaz nem is kapott sok labdát, és igencsak fogták, körülvették, viszont Szalai gyakorlatilag alig játszott valamit azon a meccsen, és mivel a nálunk esélyesebb, támadóbb szellemű Ausztria ellen Szalai védőmunkája elkellett, így a várhatóan eléggé támadólag fellépő (na ná: nekik ez élet-halál harc lesz, hogy ne essenek ki) Portugália ellen ismét jól jöhet a védőmunkája, és az osztrákoknak lőtt gólja után talán megtalálta a góllövőcipőjét, és kicsit felszabadultabban futballozhat.

Végül pedig kiket cserélnék be? Ezt így láthatatlanba elég nehéz megmondani, mivel ez nagyban függ a meccs alakulásától: a két végletet nézve, elképzelhető, hogy majd tartanunk kell az egy gólos vezetést, és ilyen szellemben kell cserélni, de sajnos az is benne van, hogy a nagyarányú vereség elkerülése miatt kell váltanunk, és akkor még nem is tekintettük a “köztes” eseteket. Ennek ellenére, akit biztosan beállítanék, az Böde, aki Izland ellen jól szállt be (majdnem gólt is lőtt), akár Nikolics, akár Szalai helyére. Ha Lovrencsics fárad, és a sérülése miatt nem bír sokat, akkor mindenképp Bese becserelése mellett döntetnék, aki bizonyíthatja, hogy ezen a szinten is megállja a helyét. A harmadik cserét pedig az olvasóra bízom, hogy ő kit állítana be!

Tehát a saját kezdő 11-em így nézne ki:

Király - Lovrencsics, Guzmics, Lang, Kádár - Pintér, Elek - Dzsudzsák, Nikolics, Németh - Szalai

De bárhogyan is alakul a kezdőcsapat, én bízom benne, hogy jó eredményt érünk el Portugália ellen, hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/28076/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?