Szurkolói gondolatok az Izland-Magyarország meccsről

Újra ünnepelhet az egész város, újra ünnepelhettek a stadionban lévő magyar drukkerek: a hajrában szerzett (ön)góllal kiharcoltuk a döntetlent Izlanddal, ami vélhetően a továbbjutásunkat jelenti majd!

Ha már a drukkerek: kezdjük is rögtön a stadionban helyet foglaló 20-30 ezer magyarral. A játékosok, és a szövetségi kapitányok egytől-egyig kiemelték, hogy mekkora pluszt adott ez a magyar csapatnak! Az izlandiak se ültek némán, de nagyobb részt a mi szurkolóinkat lehetett hallani.

Ami nekem a legörömtelibb, hogy olyan dolgokat láttunk a magyaroktól, amiket eddig nem, vagy nem tudtuk, hogy ezekre is képesek a játékosok: végig kontrolláltuk a meccset, nyomasztó labdabirtoklási fölényünk volt, minden statisztikában jobbak voltunk, nem ijedtünk meg hátrányban, tudtunk ritmust váltani (nem úgy, min az osztrákok ellenünk), sőt inkább az izlandi vezetés után domináltuk jobban a mérkőzést; valamint a bírói ellenszél ellenére is hihetetlen elszántsággal küzdöttünk az egyenlítésért, ami aztán meg is érkezett, egy öngól formájában. Ez pedig szintén egy olyan dolog, amelyet nehezen hittünk volna a meccs előtt: a válogatott képes volt egy nagyon masszívan védekező, igencsak betömörülő ellenfél ellen gólt szerezni. Kicsit sajnáltam Bödét, mert biztos vagyok benne, hogy ő is besodorta volna a labdát a kapuba, ha az izlandi nem ér bele, és akkor ő lenne a gólszerzőnk… De végül is, a lényeg, hogy kiegyenlítettünk! 

A tizenegyessel már nem érdemes foglalkozni utólag, mert már úgyse fújják vissza, de azért nem lehet elmenni szó nélkül a botrányos játékvezetés mellett…

A meccsen a focit Magyarország játszotta, Izland inkább csak az antifutballt. Ami azért furcsa, mert előzetesen inkább Izlandnak kellett volna a 3 pont, és a meccs képe alapján inkább nekik kéne örülni az 1 pontnak, holott látszólag vereségként élték meg a hajrában elbukott két pontot (nyilván), de számomra értelmezhetetlen taktikával játszottak, és meg se próbálták megszerezni a második góljukat, (még kontrából sem, pedig a magyar csapat igencsak kinyílt a végére), holott, ahogy ők is láthatták, csak idő kérdése volt, hogy a Magyar Válogatott mikor szerez gólt.

Értékeljük egy kicsit a játékosteljesítményeket is! Gera és Nagy, a középpályánk két motorja ismét klasszisként játszott, talán a legjobbjaink voltak ezen a mérkőzésen. Kádár is nagyon jól teljesített, ismét bizonyítva, hogy ezen a szinten is megállja a helyét, az általa összehozott büntetőről pedig inkább ne beszéljünk, mert annak jogosságát mindenki vitatja… Sajnos Király egyetlen hibája viszont végzetesnek bizonyult: utána jött a “tizi”. Lang helytállt a szélen is, de azért látszott, hogy nem ez az igazi posztja. Stieber eléggé súlytalan volt, mint ahogy Priskin is, Dzsudzsákot pedig akárcsak az osztrákok, az izlandiak és nagyon fogták, ennek ellenére is igazi vezér volt, különösen, amikor mutatta a petárdázó magyar szurkolóknak, hogy ne csinálják, helyette, viszont hangos buzdításra kérte őket. Csatárcseréink pedig jól szálltak be.

Összességében tehát mit mondhatunk? Nyerünk-e egy pontot, vagy veszítettünk kettőt? 

Ahogy a szurkolók és a csapat is megélte, nyilván nyertünk egyet, hiszen a magyar drukkerek sokáig ottmaradtak ünnepelni a srácokat, míg az izlandiak elég gyorsan elhagyták a stadiont. Természetesen ez nagyban köszönhető az utolsó percekben szerzett gólunknak, ha a mérkőzés pont fordítva alakul, azaz mi vezetünk, de az izlandiak egyenlítenek a végén, akkor inkább mi siratnánk az elbukott 2 pontot. Annak ellenére, hogy a végén akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést, a továbbjutás szempontjából is örülni kell ennek az egy pontnak: utolsók már biztos nem lehetünk, és csak akkor leszünk harmadikok, ha mi kikapunk Portugáliától, és Izland megveri Ausztriát. És négy ponttal a csoportharmadikok összevetésében se állnánk rosszul, sőt! Azonban a biztos továbbjutás nincs még meg, remélem a portugálok ellen is sikerül szép eredményt elérni!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/28066/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?