Szurkolói szemmel a Magyarország-Portugália meccs és mire számítsunk Belgium ellen?

Hihetetlen! A Magyar Válogatott a portugálokkal 3-3-at játszott és csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe! Le a kalappal a srácok előtt, ismét óriási élményt szereztek Magyarországnak!

Jó volt látni, hogy a sokat kritizált támadójátékunk működött (de az egész EB-n egyébként), góljainkat pedig a 21. Század két legmeghatározóbb magyar focistája szerezte. Sajnos a védekezésünk elég rendezetlen volt az előző meccsektől eltérően, nyilvánvalóan ebben majd fejlődni kell, mert az 5 védős rendszerben kaptunk 2 gólt, ami azért ettől a magyar válogatottól szokatlan. Viszont nagyon okosan visszaálltunk 3-3 után, ami nekünk kiváló eredmény, nem kockáztatva a vereséget, és a portugáloknak is tökéletes volt az eredmény, úgyhogy egyik csapat se forszírozta tovább a támadásokat, nem kockáztatták az újabb kapott gólt, így mi is elkerültünk egy újabb “görög meccset”, habár benne volt a meccsben, hogy megnyerjük. Azt viszont, hogy Wales-szel holtversenyben mi rúgtuk a legtöbb gólt, és a kapott gólok számában is középmezőnyben végeztünk a csoportkörben, már nem veheti el tőlünk senki. Abban biztos vagyok, hogy ez volt a torna eddigi legjobb meccse, és abban, is, hogyha nem tartalékolunk, és Fiola is egészséges, megvertük volna Portugáliát.

Akkor egy kicsit a játékosteljesítményekről is. Most legfőképpen a támadószekciót lehet dicsérni, mert védelmünk nem állt éppen a helyzet magaslatán. Királynak volt nagy védése és nem tehetett egyik gólról sem, esetleg a legelsőnél leérhetett volna, de nem kifejezetten az ő hibája. Sokkal inkább Juhászé, aki mind a három bekapott gólba benne volt. Sajnos bebizonyosodott, hogy ő ezen a szinten már lassúnak és körülményesnek számít (ellentétben Gerával és Királlyal, akik ezen a meccsen is jól teljesítettek). Izland ellen még tisztességesen helytállt, de a világsztárokból álló Portugália ellen már nem sokra ment, igaz, Ronaldo ellen a világon nem sok védő megy valamire is. Guzmics és Lang is benne volt egy-egy gólban, “besegítve” Juhásznak, most ők se tudták hozni az eddigi magabiztos játékukat, valamint Korhut se volt kiemelkedő, kezdetben pedig elég idegesnek is tűnt, viszont a támadásokban aktívan részt vett. A védelemben legjobban Bese teljesített, aki egy félidőt kapott második válogatott meccsén, és kifejezetten jól szállt be, gyakran fölment a támadásokkal, és a védőmunkája is rendben volt, nyilván rendkívül motiváltan lépett pályára, de nem volt egyáltalán megilletődve. Pintér és Elek szűrt, Elek valamivel nagyobb hatékonysággal, és aktívabban is segítette a támadásokat, ellentétben Pintérrel, aki haloványabb volt a szokásosnál. A két szélső, Lovrencsics és Dzsudzsák is remekül játszott, előnyükre vált, hogy Storck hagyományos szélsőként játszatta őket, illetve nyilván kiemelendő Dzsudzsi két szerencsésen megpattanó, de kétségkívül nagy gólja. Lovrencsics pedig jobban megtartotta a labdákat, és hatékonyabb volt, mint az izlandiak ellen a helyén futballozó Stieber, akit itt is pályára küldött a kapitány, de túl sok babér nem termett neki, csakúgy, mint Némethnek. Gera klasszis gólját se kell különösebben taglalni, hihetetlen, hogy valaki ennyi idősen ilyenekre képes, és szerencsére tudott pihenni egy félidőt. Szalain pedig érződött, hogy jót tett neki az osztrákoknak lőtt gólt, jól játszott, jobban megtartotta a labdákat, pontosan játszotta meg őket, nem félt cselezni, és szabálytalanságokat harcolt ki.

És essék szó a szurkolókról is. Véleményem szerint ezen a meccsen volt a legnagyobb szurkolás a csoportmeccseink közül, többfajta rigmus is elhangzott mint korábban, de sportszerűen bíztatták a mieinket, és nem volt rendbontás, ahogy az sajnos Izland ellen megtörtént.

De mire számítsunk Belgium ellen?

A belga válogatott erős csapat, kétségkívül jobbak mint mi. Azonban a Magyar válogatott nem vallott szégyent olyan csapatok ellen, akik ugyan nagy nevekből állnak, de nincsenek összegyúrva egy egységes csapattá. Márpedig a belga válogatott ilyen. Az is előnyünkre szolgál, hogy fekszik a mi taktikánknak a belgák taktikája: ők egy viszonylag merev, alakzattartó, pozíciós játékot játszanak, ami kedvez a mi párharckereső, de sokszor kombinatív játékunknak. Szóval szerintem lehet keresnivalónk Belgium ellen.

A válogatott minden várakozásunkat fölülmúlja eddig, kívánom, hogy minnél tovább tartson számunkra a kontinenstorna, és további örömöket szerezzen nekünk a Csapat!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/28155/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?