A nagy bizonyítványosztás

Számunkra véget ért a kontinenstorna, ezzel kapcsolatos érzéseimmel már korábbi írásomban foglalkoztam, most viszont több cikkben igyekszek mérleget vonni objektívebb szempontok szerint is a csapat teljesítményéről.

Először is következik a bizonyítványosztás, azaz mind a 21 pályára lépőnket leosztályzom 10-es skálán, ahol a 10-es a legjobb jegy. Fontos megjegyezni, hogy a játékpercek nem számítanak bele az értékélésbe, csak az azalatt nyújtott teljesítmény, azaz egy játékos akár egy 45 perc játékkal is kaphat ugyanolyan, vagy jobb jegyet, mint egy másik társa, aki mind a 4 meccsünket végigjátszotta. Röviden indoklom is az adott osztályzatokat.

Király Gábor: 9

Az egész csapat egyik legbiztosabb tagja volt, 40 évesen is bizonyította, hogy ezen a szinten is képes jó teljesítményre. Nem potyázott, egyik gólra sem lehet azt mondani, hogy kifejezetten rajta ment el, és a külföldiek kedvencévé vált trükkjeivel, babonáival. Csak azért nem kap 10-est, mert 8 gólt azért így is kapott 4 meccsen.

Juhász Roland: 5

Kényszerűségből epizódszereplőből az egyik alapember lett az EB-n, több-kevesebb sikerrel. Ausztria ellen nem játszott, Izland ellen még egész jól helytállt, de voltak bizonytalanságai, Portugália ellen alulra lógott ki a csapatból, és Belgium ellen se volt túlságosan kiemelkedő, egy fokkal volt csak jobb, mint a portugálok ellen. Nem az ő kontinenstornája volt, maradjunk annyiban.

Guzmics Richárd: 6

Tőle is többet vártunk. A pótselejtezőn kiemelkedett a csapatból, védőmunkájával, fejjátékával, főleg Oslóban nagyban hozzájárult a sikerhez. Itt, az EB-n nem volt emlékezetes meccse, holott mind a 4-et végigjátszotta, nem tudta kihasználni a képességeit, többször bizonytalankodott.

Lang Ádám: 6

Ő is mind a 4 meccsen játszott, pechjére csak az osztrákok ellen tudott eredeti posztján játszani, ott jól teljesített, de jobbhátvédként fokozatosan romlott le a teljesítménye, a végén, a belgák ellen már bántó hibákat követett el, de biztos vagyok benne, hogy eredeti posztján jobb teljesítményre lett volna képes.

Kádár Tamás: 8

Az egyik legjobbunk volt ezen az Európa-bajnokságon, egyedül az izlandiak ellen összehozott tizenegyest bánhatja, és persze az, hogy a portugálok ellen nem lépett pályára, márpedig az ő oldala nélküle sebezhetőbbnek bizonyult, de összességében elégedettek lehetünk a produkciójával.

Korhut Mihály: 5

Egyedül a Portugália elleni meccsen játszott, de ott 90 percet. Sajnos nem alkotott maradandót, több védekezési hibát is elkövetett, az ő oldala elég sebezhető volt. Rossz teljesítményét az se kompenzálta, hogy próbálta segíteni a támadásokat, igaz, nem mindig sikerrel.

Fiola Attila: 7

Csak egy meccsen játszott, az osztrákok ellenin, ahol megsérült, de visszajött, és helytállt. Az más kérdés, hogy a sérülése előtt sem volt annyira magabiztos, mint ahogy azt korábban megszokhattuk tőle, a becsúszásai hiányoztak. Kár, pedig simán eladhatta volna magát külföldre, ha nincs a sérülés.

Bese Barnabás: 8

Egy félidőt játszott, Portugália ellen, viszont azt jól: 8 válogatott perccel a háta mögött egy sztárcsapat ellen alig volt eladott labdája, és veszélyes megindulásokat produkált, segítette a támadásokat, egyedül a szerelések hiányoztak.

Nagy Ádám: 8

Az Ausztria és az Izland ellen játszott meccseken hihetetlen formában volt, majd a portugálok ellen nem játszott, viszont Belgium ellen alaposan visszaesett a teljesítménye. Ezzel együtt is felkelthette külföldi megfigyelők figyelmét, és összességében legjobbjaink közé tartozott.

Pintér Ádám: 6

A tavasz folyamán egyre inkább formába lendült, a barátságos meccseken többször is jól játszott, a torna előtt talán kicsit túl sokat is vártunk tőle, lehet, emiatt volt kisebb csalódás a játéka. Az osztrákok ellen alig játszott valamit, a portugálok és a belgák ellen kezdő volt, de ezeken a meccseken nem tudta igazán megmutatni, mire képes, csak egy közepes átlagot hozott, kirívó hiba nélkül.

Elek Ákos: 7

A portugálok és a belgák ellen jutott szóhoz, előbbiek ellen még egész aktív volt, egy kapufát is elért, a belgák ellen csereként állt be, nem volt rossz, de kifejezetten jó se. Összességében nem zárt kiemelkedően jó EB-t.

Kleinheisler László: 8

Nagy kár, hogy lesérült a belgák ellen, érzésem szerint benne még volt egy gól, látva az Izland és Ausztria elleni meccseit, ahol kiemelkedő volt, néha talán túlságosan is akart, emiatt rossz döntéseket is hozott, de összességében a jobbak közé tartozott, egyetlen játékosunk, akit az UEFA a meccs emberének választott, méghozzá Ausztria ellen. Ott rá is szolgált, Izland ellen viszont becsúszott több hiba, és értelmezhetetlen távoli lövés.

Gera Zoltán: 8

A belga meccs nélkül akár 9-est is kaphatott volna, mert a három csoportmeccsen kulcsemberünk volt, klasszis megoldásokat választott, és gólt is lőtt. A negyedik meccsre érezhetően elfáradt, de nem is csodálkozom, hiszen 5 félidőt előtte végigjátszott, csak a portugálok elleni másodikban tudott pihenni. És ennyi idősen, ilyen teljesítmény után le a kalappal előtte.

Stieber Zoltán: 7

Eléggé hektikus teljesítményt nyújtott. Az osztrákok ellen csereként beállva nem akármilyen gólt szerzett, viszont Izland ellen kezdőként nem játszott jól, sokszor észrevehetetlen volt a pályán. A portugálok ellen nem sokat játszott, Belgium ellen pedig egyáltalán nem lépett pályára.

Lovrencsics Gergő: 9

Kezdetben sérülés hátráltatta, így nem játszhatott Ausztria és Izland ellen, ami nagy érvágás volt a csapatnak, látva Portugália és Belgium elleni játékát, ahol a legjobbjaink közé tartozott, eléggé ihletett formában futballozott. Az egyik legkellemesebb csalódás volt az EB-n, egyre inkább bizonyítja, hogy mellékszereplőből főszereplővé válhat a válogatottban. Minden bizonnyal elviszi a Fradi, de teljesítménye alapján egy jó külföldi szerződésre is lenne esélye.

Dzsudzsák Balázs: 8

Voltak jobb és rosszabb meccsei is a csapatkapitánynak, aki az ellenfelektől a legnagyobb figyelmet kapta a mieink közül. Mind a 4 meccset végigjátszotta. A portugálok ellen rég nem látott formában focizott, Izland és Belgium ellen elfogadható volt, de az osztrákok ellen nem rázódott még bele a kontinenstorna ritmusába. Alapvetően húzóemberünk volt, sokszor hátán vitte a csapatot, igazi vezérhez méltóan.

Nikolics Nemanja: 8

Az egyik legkevesebb szerepet kapta, holott az egyik legjobb formában érkezett az EB-re. Így is sikerült előhozakodnia egy jó teljesítménnyel, két meccsen lépett pályára csereként: az izlandiak ellen a leghasznosabb cserénk volt, ő lőtte középre a labdát az öngólnál, és a belgák ellen is hajtott rendesen, de kevés volt neki az a 15 perc. Ha az Izland elleni teljesítményét tudná minden válogatott meccsen hozni, nagy erőssége lenne a Nemzeti 11-nek is.

Szalai Ádám: 7

Az egyik legnagyobb változáson ő ment keresztül ezen a 4 meccsen. Nagyon mélyen volt, amikor az Eb-re érkezett. Az osztrákok ellen a góljával feledtette a teljesítményét, ami a gól előtt hagyott maga után némi kívánnivalót… Izland ellen alig kapott pár percet csereként, Portugália ellen viszont a lecseréléséig az egyik legjobb teljesítménnyel rukkolt elő, amit valaha is láthattunk tőle címeres mezben, csak a gól hiányzott. Belgium ellen is jól kezdett, de a második félidei teljesítményét inkább felejtsük el. Mégis, ő az egyik legnagyobb nyertese ennek a kontinenstornának, mert visszanyerte a szurkolók szimpátiáját, még akkor is, ha nem mindig tartozott legjobbjaink közé.

Németh Krisztián: 8

Vele kapcsolatban maradt hiányérzetem, érzésem szerint benne több volt. Ausztria ellen nagyon tetszetős volt a játéka, majd Portugália ellen nem sok sót evett meg. Véleményem szerint több játékpercet is megérdemelt volna, de így is bizonyított.

Böde Dániel: 7

Elég keveset játszott, igaz, nem igazán indokolta sok minden a csapatba állítását. Csak Izland és Belgium ellen kapott szerepet csereként. Izland ellen stabilabbakká váltunk vele elől, és a góltól is csak egy becsúszó izlandi választotta el… Belgium ellen pedig 10 perc alatt nem tudott csodát tenni.

Priskin Tamás: 7

Ausztria ellen csereként, Izland ellen kezdőként játszott, de teljes 90 perc nem jutott neki, a másik két meccset a kispadon ülte végig. Ausztria ellen jól szállt be, dinamikusan játszott, benne is volt a gól, és szépen ugratta ki Stiebert a második gól előtt, tehát azon a meccsen a jobbak közé tartozott. Izland ellen kezdőként bizonyíthatott, de nem tudott élni a lehetőséggel: kevés labdát kapott, nem is tudta őket megtartani, és nagyon ügyeltek rá az izlandiak. Összességében nem volt rossz, túl sok emlékezeteset se alkotott.

A csapat összességében erőn felül teljesített, korábban ezzel is foglalkoztam már, nyilván ennek is tudható be a sok jó jegy, összességében pedig az egész csapatnak 7-est adnék. Le a kalappal a srácok előtt, jó EB-nk volt!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/28231/pics/lead_800x600.jpg
Euro2016,Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?