Svájc elleni kezdőcsapat

A svájci meccset több, rövidebb cikkben vezetem fel - mivel Storck már szűkített keretet hirdetett, következhet a már hagyományossá vált kezdő 11-összeállító postom, az eddigieknél egy kicsit rövidebb formában.

Rendhagyó módon kezdjük most az összeállítással, majd utána rátérek az indoklásra is.

Tehát az én kezdő 11-em:

Gulácsi - Bese, Guzmics, Lang, Korhut - Gera, Nagy - Dzsudzsák, Kleinheisler, Gyurcsó - Nikolics

Lássuk, kit miért raknék, illetve nem raknék be!

Kapusposzton van talán a legkevesebb kérdés, Gulácsi a jelenlegi legjobb formában és a legmagasabb szinten védő kapusunk, Feröeren nagyban hozzájárult az 1 ponthoz (…), hiba lenne nem őt állítani a kapuba.

A védők közül Guzmics és Lang helye nem kérdéses, Guzmics remek formában van, az utóbbi hetekben többször a meccs legjobbjának választották, valamint a forduló válogatottjában is szerepelt többször, ráaadásként pedig gólt szerzett a legutóbbi bajnokiján. Lang egyre több szerepet kap a francia élvonalbeli Dijon-ban. Első meccsén öngólt vétett, de nem ez törte meg, azóta pedig stabil kezdőjátékos egy topligának mondható bajnokságban. A szélső hátvédekkel viszont érdemes megfontolni a választást. Két első számú szélső védőnk, Kádár és Fiola sincs túl jó formában, Kádárnál ezt konkrétan a klubedzője jelentette ki, egy meccsen ki is maradt a keretből, igaz, azóta ismét standard kezdő. Ennek ellenére én a baloldalra Korhutot tenném be, aki a Hapoel-ben stabil kezdővé vált, az Európa Ligában két nagyszerű meccset játszott, egyiket az Inter ellen (győztek is), valamint már gólja is van az izraeli ligakupának megfelelő sorozatban. Edzői utasításra sokszor húzódik előre új csapatában, nem is rosszul, ebből akár a válogatott is profitálhatna. A másik oldalon pedig Fiola van gyenge formában, ő sérülése óta nem találja a helyét, ellenben Bese annál inkább: kirobbanthatatlan a Le Havre kezdőjéből, jó formában van, érzésem szerint most inkább neki kéne játszania Fiola helyett.

A középpályásoknál se egyszerű a képlet. Nagy Ádám helye biztos, egyre jobban megszilárdítja helyét a Bologna kezdőjében, hétről-hétre jól teljesít, és nem elhanyagolható szempont, hogy a válogatott motorja. Szerencsére visszatérhet mellé Gera, akivel az EB-n kitűnő párost alkottak, a rutinos játékos eléggé hiányzott Feröeren - most ismét bizonyíthatja, hogy még 37 évesen is kihagyhatatlan a nemzeti csapat kezdőcsapatából. Egy sorral előrébb több a kérdés - no nem a balszélső posztján, ahol Dzsudzsák beállítását nem kell magyarázni. Az ék mögött talán ismét a legjobb választás Kleinheisler, aki rendszeres játéklehetőséghez jut a Darmstadtban. A másik szélre viszont nem egyszerű a választás: az itt szóba jöhető labdarúgók közül Lovrencsics formán kívül van, Stieber már egyre többször kap lehetőséget, de még mindig nincs a legjobb állapotban, Németh nem sok meccset játszott eddig, és Feröer ellen gyenge teljesítményt nyújtott. Így jöhet képbe Gyurcsó, akinek már igencsak érett a behívó, kiváló formában van, a lengyeleknél dicsérik, na meg az se elhanyagolható szempont, hogy a légiósok közül százalékos arányban ő játszotta az egyik legtöbb percet, a lehetséges pályán tölthető idő több, mint 99%-át a gyepen töltötte.

Klasszikus center Böde és Priskin kidőlésével csak három maradt a keretben, közül egyet kéne választanom: ő pedig nem lenne más, mint Nikolics, aki a legjobb formában van a támadóink közül, a BL-ben is játszott már két meccsen, a góljait is elkezdte gyártani a bajnokságban, egyszer már csak kijön neki a lépés a válogatottban is. Eddig Storck meccsein erőcsatárokkal próbálkoztunk, Nikolics még sose játszott ezeken a meccseken egyedüli csatárként - itt az ideje ennek.

Ria-ria Hungária!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/30667/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?