Tényleg csak Juhász és Király érdemli meg, hogy a pályán búcsúzzon a válogatottól?

Már nyáron felmerült, hogy Juhász Rolandnak és Király Gábornak egy búcsúmeccset szervez az MLSZ. Mint később kiderült, ez a svédek ellen lesz, október 15-én.

Előtte még Vanczák Vilmos siránkozott egy sort az egyik magyar futballal foglalkozó internetes oldalon, hogy ő miért nem érdemel meg búcsúmeccset. Nem sokkal később az MLSZ bejelentette, hogy ezen a meccsen őt és Hajnal Tamást is búcsúztatják, de pályára nem lépnek, fő indokként azt hozták fel, hogy Bernd Storck nem kíván több cserét áldozni a visszavonulókra, mivel kísérletezni is akar.

Jól van ez így? Azt gondolom, igen. Sőt Vanczák (és Hajnal, bár ő nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban semmit) akkor se szólhatott volna semmit, ha még ennyit se kap az MLSZ-től.

Egyrészt lényeges különbség, hogy míg Király és Juhász önszántukból vonultak vissza a Nemzeti 11-től, addig Vanczák és Hajnal gyakorlatilag kikopott belőle, kiöregedtek, pedig ha Storck hívná őket, aligha mondanának nemet. Ezzel szemben Storcknak esze ágában sincs ezt csinálni, hiszen mondhatni ő nyugdíjazta őket. Egy hétköznapi példával élve: egy munkahelyen egy kolléga távozásakor inkább akkor szoktak búcsúbulit rendezni, ha a szóban forgó illető önmagától lép ki a cégből, nem pedig ha kirúgják… Másrészt ennyi erővel egy sor magyar játékos követelhetné magát pályára a svédek ellen, azok közül, akik az elmúlt években koptak ki a válogatottból, vélhetően soha többet nem lépnek már pályára a nemzeti csapatban, és nem volt hivatalos búcsúmeccsük: a teljesség igénye nélkül például Tőzsér Dániel, Vadócz Krisztián, Leandro, Mészáros Norbert, Halmosi Péter, Koltai Tamás, és még lehetne folytatni a sort…

Persze köszönjük a fent említett játékosoknak a válogatottért nyújtott szolgálataikat, de be kell látni: ennyi játékostól lehetetlenség egyszerre, egy időben, ráadásul a pályán búcsúzni.

Nemsokára újra VB-selejtezőt játszik a válogatott, a témában hamarosan cikkekkel jelentkezem, hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/31211/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?