Dunaszerdahely focicsapatáról

Nemrég adták át Dunaszerdahelyen a DAC új (félkész) stadionját. Ez alkalomból olvashattunk rengetek cikket, beszámolót a klubról, most én is elmondanám a véleményemet az egész csallóközi futballcsapatról és a hozzá kapcsolódó jelenségről.

Azt gondolom ami ott történik, az maga a kisebb csoda, az egészről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ezt nem sportszakmai szempontból értem, hanem, arra az egész jelenségre, amit ez a klub képvisel. A DAC ott a Csallóközben nem csak egy kedvenc focicsapatukat jelenti a drukkerinek. hanem megadja nekik az összetartozás érzését, hogy jó magyarnak lenni, és hogy a mindennapok elnyomása mellett itt büszkén vállalhatják magyarságukat. Sok embernek a reményt jelenti, hogy hétvégéről-hétvégére a saját anyanyelvén biztathatja kedvenc csapatát, vagy hogy a meccsek előtt elénekelheti a Nélküled-et, Ebből kifolyólag a DAC-meccseknek különleges atmoszférájuk van, a szurkolás egészen magas színvonalú, a stadionavatón láthattuk, hogy a látványelemekből (pyrotechnika, molinók, élőképek) sincs hiány. Annak ellenére, hogy a csapat nem tartozik a szlovák élvonal élmezőnyéhez, az átlagnézőszámuk az egyik legmagasabb a ligában. Ebből is látszik, hogy a felvidéki magyarság részéről van igény az ilyesfajta programokra. Az pedig csak a ráadás, hogy a nagyobb rangadókra (pl. a Slovan ellen), vagy például a mostani stadionavatóra az anyaországból is szép számmal érkeznek drukkerek, és egymás mellett szurkolnak a fradisták és az újpestiek.

Maga a klub is szépen fejlődik, első körben elég csak az új stadionra gondolni, ami európai színvonalú létesítmény lesz, ha elkészül. Az edzőközpontjukat is fejlesztették, valamint komoly utánpótlás.bázisként tartják őket számon. Örömteli, hogy egyre több magyar tehetséget nevelnek (akik akár a Magyar Válogatottban is játszhatnának), és a felnőtt csapatukban is egyre több a magyar (legyen az magyarországi vagy külhoni).

Összefoglalva tehát amit jelenleg a DAC képvisel, az az egyik legpozitívabb dolog, ami a magyar futballban történhet. Kívánom, hogy sikeresek legyenek, és szolgáljanak példaként néhány magyar klubcsapatnak is (mert lenne mit tanulni tőlük)!

Hajrá Magyarok, Hajrá DAC!

Címkék: Focisztorik
https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/32218/pics/lead_800x600.jpg
Focisztorik
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?