Portugália - Magyarország: magyar kezdő 11

Nemsokára VB-selejtezőt játszik a Magyar Válogatott, nem kisebb ellenfél, mint a regnáló Európa-bajnok Portugália ellen. Ahogy azt az olvasók már megszokhatták, mint minden válogatott meccset, ezt is többrészes cikksorozattal vezetem fel, most következzen a szokásos kezdő 11-összeállító cikk.

Talán már nem kell leírnom, de azért megteszem: az alábbiakban közölt összeállítás nem a várható kezdőcsapat, hanem az én általam legjobbnak vélt kezdő 11!

Kapus: Gulácsi Péter

A legmagasabb szinten véd a kapusok közül, a szezon összes bajnokiját végigjátszotta, a VB-selejtezőkön magabiztosan őrizte a magyar kaput. Nem vitás, ő jelenleg a legjobb magyar kapus, és az ő nevével kell kezdődnie a Válogatott összeállításának Lisszabonban.

Jobbhátvéd: Fiola Attila

Őszintén szólva eredetileg Botka Endrét tettem volna be a posztra, de ő végül kimaradt az utazó keretből (az én nagy meglepetésemre). Ugyanis Fiola és Bese is ki-kimaradozott klubcsapatából az utóbbi időben, úgyhogy a Videoton bekkje felé is csupán a rutinja miatt billen a mérleg nyelve.

Középhátvédek: Lang, Kádár

Azt gondolom, Lang helye a kevésbé megkérdőjelezhető, Guzmics kiválásával első számú magyar középhátvéddé lépett elő, ráadásul a manapság ötödik topligaként emlegetett Ligue 1 egyik csapatában, a Dijonban lép hétről-hétre pályára (ha mostanság néha padozott is többször, összességében alapembernek számít ott). Kádár helye pedig azért kérdéses, mert ő elsődlegesen balhátvédként jöhetne szóba, csakhogy tud középhátvédet is játszani, így vélhetően szükség lesz a szolgálataira középen. Persze itt is vannak alternatívák, de kockázatos lenne újoncot avatni mondjuk Vinícius személyében.

Balhátvéd: Korhut Mihály

Kádárt azért merném betenni középre, mert van egy remek alternatívája a balon: Korhut. A volt debreceni játékos kiváló idényt fut a Hapoel Beer-Shevában, az Európa Ligában is szerepelt, sérülése már a múlté, és sokat fejlődött, amióta légiósnak állt. Ezt már láthattuk válogatott meccsen is, úgyhogy nyugott szívvel raknám be őt balhátvédnek.

Védekező középpályások: Nagy Ádám, Gera Zoltán

Itt sincs különösebb meglepetés, Nagy Ádám játéktudásban a válogatott motora, Gera pedig taktikai tapasztalataival, meglátásaival kihagyhatatlan. Vannak minőségi posztriválisok, de szerintem kár lenne arra fecsérelni a szót, hogy miért nem ők valók a kezdőbe.

Balszélső: Dzsudzsák Balázs

Csapatkapitányként kihagyhatatlan, meg amúgy is, szerintem nincs, aki megkérdőjelezné kezdőcsapat-tagságának jogosságát. Örömteli, hogy jó formának örvend, és szorgosan termeli a gólokat, gólpasszokat, még akkor is, ha azok az Emírségek-beli ligában, és az ázsiai BL-ben esnek.

Támadó középpályás: Kalmár Zsolt

Ki pótolja Kleinheisler Lászlót? Azaz ki legyen a támadó középpályás Lisszabonban? Elképzelhető, hogy Storck játékrendszert vált a probléma kiküszöbölésére (erre tett már utalást nyilatkozatban). Én viszont megmaradok a jól bevált 4-2-3-1-es felállásnál, így egy támadó középpályást is teszek a "csapatomba". Választásom pedig Kalmár Zsoltra esett, aki a szóba jöhető játékosok közül a legtöbb válogatottsággal rendelkezik, szóval a legtapasztaltabbnak számít e téren. Sallai Roland mellett talán az szól, hogy a Serie A-ban játszik mostanában egyre többet, de én mégis inkább Kalmárt mondanám. Holman Dávid ellen pedig egyértelműen az szól, hogy újonc, meg valljuk be, nem a legmagasabb szinten játszik jelenleg. És akkor még az utólag behívott Adorján Krisztiánról szót sem ejtettem, de úgy hiszem, felesleges taglalnom, hogy miért nem őt jelölném a kezdőcsapatba Portugáliában.

Jobbszélső: Lovrencsics Gergő

Bevallom, itt gondolkoztam a legtöbbet, hiszen Gyurcsó Ádám is éppolyan remek választás lenne, mint a Fradi szélsője. Gyurcsó ősszel egyértelműen rászolgált arra, hogy egyre inkább számításba vegyék a nemzeti csapatnál is, ezt pedig két góljával hálálta meg. Nyilván sokan mondhatnák, hogy akkor miért nem őt állítanám a kezdőbe? A válasz kicsit összetett. Lovrencsics kezdetése meglepetésszámba menne nyilvánvalóan, ám ami mellette szól, hogy egyrészt, úgy néz ki, maga mögött hagyta pocsék őszi formáját, és egy valamivel jobb játékost láthatunk hétről-hétre Fradi mezben. Másrészt, ha megkapná a bizalmat a kezdőben, akkor biztosan extra motivált lenne, hogy bizonyítson, mint amilyen mostanában a klubmeccseken is. Harmadrészt, nyáron, az EB-n jól játszott már egyszer a portugálok ellen, miért ne tehetné ezt meg másodszor is? Szóval ezért esett rá a választásom.

Középcsatár: Szalai Ádám

Storcknál biztos nem lenne kérdés, hogy ő kezd, még akkor sem, ha nem játszana ilyen jó formában. Nekem is az elsőszámú választásom jelenleg, rövid időn belül kétszer is duplázott a bivalyerős Bundesligában, mostanában szinte minden fordulóban szerephez jut, illetve ősszel már-már a régi Szalait láthattuk címeres mezben is.

Tehát az én kezdő 11-em Portugália ellen:

Gulácsi - Fiola, Lang, Kádár, Korhut - Nagy, Gera - Dzsudzsák, Kalmár, Lovrencsics - Szalai

Hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/36201/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?