Magyarország - Oroszország előzetes

A szokásos válogatott-meccs felvezető cikkdömping második része következik, amelyben az oroszok elleni barátságos meccsre tekintek előre. A már megszokott kezdőcsapat-összeállítós poszt viszont ezen meccs előtt elmarad, hiszen lehetetlenség megjósolni, kikkel kezd majd a kapitány, ráadásul a rengeteg csere miatt amúgy sincs sok értelme kezdőcsapatról beszélni.

Itt már rögtön el is jutottunk a meccs egyik várható meghatározó elemére, a sok cserére. Mert hogy Storck "szét fogja cserélni" a meccset, abban biztos vagyok. Persze, ez a felkészülési meccsek velejárója, de félő, hogy emiatt az eredmény és a főleg a mutatott játék háttérbe szorul majd. Valami hasonló meccsképet várok, mint amilyen a svédek ellen volt, azaz egy gálameccs-szerűséget, búcsúzók nélkül. Azért ne legyünk naivak, várhatóan vereség lesz a vége a hétfői meccsnek, viszont azt gondolom, ha lesznek előremutató jelek a válogatott játékában, ha ígéretes fiatalok mutatkoznak be, és ők később rendszeres kerettagok lesznek, akkor mondhatjuk majd, hogy a mérkőzés elérte a célját. Az egyszeri szurkoló pedig akkor is hamar túlteheti magát egy esetleges vereségen, ha jó a hangulat - márpedig kétségtelenül az lesz, ahogy már megszoktuk - félház ide, félház oda (mert többen nem lesznek valószínűleg).

Az oroszok ellen legutóbb 2014 novemberében, még Dárdaival a padon játszottunk, akkor 2-1-es vereséget szenvedtünk, a gólunkat Nikolics szerezte, aki most biztosan nem fog beköszönni a Szbornajának, hiszen nem kerettag. A meccs szoros végeredménye ellenére, viszonylag sima volt, az oroszok a játék legtöbb elemében fölénk nőttek, nem volt realitása a döntetlennek sem. Ez akkor többmindennek volt köszönhető, mivel egyrészt előtte volt az a felejthetetlen, 1-0-ra nyert finnek elleni hazai meccs, és az azon játszók (tehát az alapcsapat több tagja) pihenőt kapott a mérkőzésen, másrészt Dárdai is igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, így valóban inkább a cserékről, próbálgatásokról szólt az a mérkőzés. Ez most se lesz vélhetően másképp. Több tehetség, vagy válogatottsággal még nem rendelkező játékos kaphat majd szerepet, akik jó játékkal akár az Andorra elleni csapatban is helyet kaphatnak, ami azért lényeges könnyebb meccs lesz, de erről majd később. Gondolok itt nyilván Szoboszlaira, Kleiszre, Kocsisra, Tóthra, Márkvártra, vagy éppen Eppelre, csakhogy a nulla válogatottsággal állókat említsem. Remélem többen közülük bizonyítják, hogy méltó tagjai lehetnek a válogatottnak, annak ellenére, hogy mint már korábbi írásomban kifejtettem, nem mindenkinek a beválogatásával értettem egyet.

Bernd Storck több nyilatkozatában már utalt rá, hogy a meccselése a következőképpen fog alakulni: az első félidőben a vélhetően Andorrában is pályára lépő játékosoknak szavaz bizalmat, míg a második játékrészben jöhet a próbálgatás, jöhetnek a fiatalok. Természetesen mindenki levonhatja belőle a következtetést az eredmény alakulását illetően, és habár ezzel kapcsolatban jómagam is szkeptikus vagyok, azért ne zárjuk ki, hogy esetleg egy szép eredménnyel is párosul majd mindez. Az azonban sokat mondó, hogy a német mesterrel a kispadon barátságos meccsen még sose sikerült győzni, 2 döntetlen mellett 2 vereséget jegyezhettünk fel. Ez egyrészt adódik a sok kísérletezésből, másrészt pedig abból, hogy a kapitány és az MLSZ igyekezett rendre erős ellenfeleket lekötni. Ez egyébként helyeselni való dolog, hogy ne a világelitből, de mégis nálunk valamivel jobb csapatok ellen játsszunk barátságos meccseket - ekkor van igazán értelme ez ilyen meccseknek, ilyenkor lehet valóban fejlődni. Emlékezhetünk, Egervári Sándor alatt megpróbáltak mindig könnyű ellenfelek ellen meccseket lekötni, aminek köszönhetően ugyan kúsztunk felfele a világranglistán, majd kaptunk jobb kalapbeosztást, ám az igazán nehéz meccsekre nem sikerült velük felkészülni, ennek "szép" példáját láthattuk többször is. Most tehát valószínűsíthetően rosszabb eredménnyel, de hosszú távon jól jöhetünk ki ebből a mérkőzésből.

Szurkolóként pedig nem tehetünk mást, szurkolnunk kell a válogatottnak, még akkor is, ha egy ilyen erős csapat, mint az orosz az ellenfél. Én kint leszek a stadionban, remélem rajtam kívül sokan mások. Buzdítsuk a csapatot közösen, hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/38935/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?