Kezdő 11 Andorra ellen

A Magyar Válogatott Andorra ellen játszik idegenbeli világbajnoki selejtezőt pénteken. A mérkőzést megelőzte az oroszok elleni barátságos találkozó, ahol a játékosok bizonyíthatta a kapitánynak, azaz kivívhatták a soron következő meccsre a kezdőcsapat-tagságot. Lássuk, kiknek sikerült nekem bizonyítani, tehát én hogy állítanám össze a csapatot a következő meccsen.

Kapus: Gulácsi Péter

Az orosz meccshez sokat hozzátenni nem tudott viszont a kapott gólokban nem volt benne, még mindig a legjobb kapus a keretben, egyértelmű választás.

Jobbhátvéd: Bese Barnabás

Az egyetlen klasszikus jobbhátvéd a keretben, ráadásul az elfogadhatóbbak közé tartozott Oroszország ellen.

Középhátvédek: Vinícius, Lang Ádám

Vinícius jól szállt be a második félidőre a barátságoson, kellett is a stabilitása középen, hiszen Kádár elég rossz meccset produkált középhátvédként. Lang szintén nem teljesített rosszul, szerintem jelenleg ez a belsővédő-páros a lehető legjobb a keretben.

Balhátvéd: Kádár Tamás

Középhátvédként ugyan pocsék volt hétfőn, viszont balhátvédként számítanék rá, hiszen Storck alatt eddig is ott játszott, és remekül megoldotta a posztot.

Védekező középpályások: Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik

Nagy Ádám helye egyértelmű a kezdőben, a kevés olyan játékos egyike, aki jól teljesített Oroszország ellen. Alapvetően Elek Ákosra gondoltam, mint Nagy társára, de végül sérülés miatt ő sem utazhatott el, így a választásom Szoboszlaira esett. Az oroszok ellen nem mutatkozott be, és valóban kockázatos lenne a játéka 16 évesen, azonban jobb megoldást én sem tudok. A Szbornaja ellen a posztján játszó Márkvárt egyáltalán nem győzött meg, sőt...

Balszélső: Nagy Dominik

Az oroszok elleni meccset kihagyta, mert előtte lévő nap játszott klubmeccset. Friss lengyel bajnokként és remek formája miatt biztos nem hagynám ki, szerintem megérdemli a lehetőséget.

Támadó középpályás: Stieber Zoltán

A mögötte hagyott rossz félév ellenére egy meccsen bizonyította, hogy még mindig a legjobbak közé tartozik magyar szinten, lehet rá számítani. Ha nem is szélsőként, de a pálya középén mindenképp bevetném, reméljük, ott ugyanolyan jó teljesítményre képes, mint a szélen.

Jobbszélső: Dzsudzsák Balázs

A jobbak közé tartozott, de a legutóbbi produkciójánál nem egyszer láttunk már jobbat is, viszont így is kihagyhatatlan. Noha nem preferálom a tükörszélsőként való játszatását, most akkora túlkínálat van a bal oldalon, hogy lehet, hasznosabb, ha átjön jobbra.

Középcsatár: Eppel Márton

Szalai és Priskin kiválásával két olyan játékos maradt a keretben, akik az orosz meccs előtt újoncnak számítottak. Egyikük sem lógott ki nagyon lefelé, persze attól még, ha mondjuk Szalai egészséges lenne, egyiküket se kezdetném. Most viszont közülük kell választani, én pedig Eppelre szavaznék, reméljük, most már az ellenfél hálójába talál majd be.

Tehát az én kezdő 11-em Andorra ellen: Gulácsi - Bese, Vinícius, Lang, Kádár - Nagy Á., Szoboszlai - Nagy D., Stieber, Dzsudzsák - Eppel

Reméljük Storck 11-e is magabiztosan harcolja ki a győzelmet a miniállam csapata ellen, szurkoljunk nekik, hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/39059/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?