Magyarország - Lettország: magyar kezdőcsapat

Újra VB-selejtezőket rendeznek Európában, méghozzá kettőt is: ránk egy Lettország, valamint egy Portugália elleni hazai selejtezőmérkőzés vár. Andorrai vereség ide vagy oda, most is, mint eddig, többrészes cikksorozatban vezetem fel a két találkozót. Most pedig jön a jól megszokott kezdőcsapat-összeállítás, amiben leírom, hogy ki az a 11 játékos, akiknek a kezdőben szavaznék bizalmat, is miért. Természetesen most sem győzöm hangsúlyozni, hogy az alábbiakban olvasható névsor nem a várható összeállítás, hanem a saját véleményemet tükrözi!

Kapus: Gulácsi Péter

Nem kérdéses a helye, eddig is első számú hálóőr volt ezen selejtezősorozatban, most sincs rá okom, hogy másra szavazzak, hiába Kovácsik és Megyeri jó formája. Megőrizte kezdőbeli helyét Lipcsében is, megkockáztatom, jelenleg legmagasabb szinten jegyzett légiósunk.

Jobbhátvéd: Fiola Attila

Úgy néz ki, sérüléshulláma már a múlté, a Videotonban pedig egyre biztatóbb formát mutat, az EL-selejtezőkön is így volt ez, nemcsak a bajnokságban. Habár a playoff-kör hazai visszavágóján mutatott hibái kissé elbizonytalanítottak, mellette szól még az is, hogy Bese Barnabás Fiola hiányát nem tudta kihasználni a válogatottban, az utóbbi mérkőzéseken rendre ő kapott szerepet a posztrivális távollétében, és számomra nem sikerült bizonyítania, hogy ott is kéne maradnia. Botka Endre megsérült, egyébként szintén nincs kifejezetten válogatott formában, mint ahogy a klubtársa, a Ferencvárosban gyakran jobbhátvédet játszó Lovrencsics se.

Középhátvédek: Guzmics Richárd, Kádár Tamás

Guzmics is egy sérülés után térhet vissza, stabil játékára nagy szükség lenne hátul, ám vele kapcsolatban kissé bizonytalanságban vagyok, hiszen jó ideje nem láttam játszani. Nem bővelkedik a keret klasszikus belső védőkben, esetleg Pintér jöhetne itt még szóba, de ő a Greuther Fürthben is inkább védekező középpályást játszik (ha egyáltalán pályára lép), így még inkább Guzmicsnak szavaznék bizalmat. Kádár helye viszont annál biztosabb, stabil kezdő a Dinamo Kijevben, amely a nem gyenge ukrán bajnokság egyik topcsapata, és középhátvédek hiányában most inkább itt játszatnám, nem a bal oldalon, főleg, hogy oda is van egy remek formában lévő emberünk.

Balhátvéd: Korhut Mihály

Ő pedig nem más, mint a Hapoel Beer-Seva légiósa, aki alapember volt a BL-selejtezőkön, és most már szerencsére stabilan tud hozni egy magas szintű játékot. Így, hogy Kádár tud középen is játszani, meg főleg nem kérdéses a helye, kár lenne kihagyni. Hangya Szilveszter jöhetne még szóba esetleg, de sokat elmond a jelenlegi teljesítményéről, hogy ő maga is meglepődött a behívóján.

Védekező középpályások: Nagy Ádám, Elek Ákos

Gera sérült, így Nagy Ádám lehetne a szervező, aki az utóbbi meccseken halovány volt a címeres mezben, de egyébként nincs olyan, akit meg tudnék nevezni a helyére most. Elek pedig lehetne a párja, átvehetné a korábbi szerepét, egyfajta labdaszerzőként, rombolóként. Vele kapcsolatban is kissé bizonytalan vagyok, nem tudom megítélni a formáját, és még mindig kisebb a kockázat a játszatásában, mint mondjuk a talán szóbajöhető Pátkaiénak (Márkvártot inkább hagyjuk).

Balszélső: Dzsudzsák Balázs

Semmi meglepő, az andorrai szégyen után az egyetlen játékos, akit sajnálni tudtam, mindig, mindent megtesz a válogatottért, sose fordult meg a fejében, hogy lemondja a szereplést, pedig megtehetné, mint az elmúlt években egyesek, és ha nem is megy neki úgy a játék, ahogy azt ő is meg mi is szeretnénk, küzdésére sose lehetett panasz. Stieber Zoltánnak más szerepet szánok, így még biztosabb a csapatkapitányként amúgy is kihagyhatatlan Dzsudzsák helye.

Támadó középpályás: Stieber Zoltán

Eredetileg Kleinheisler Lászlót szántam erre a posztra, de klubja BL-selejtezőjén összeszedett sérülése miatt nem tud pályára lépni ezen a két meccsen. Így maradt volna Gera Zoltán, akinek ugyan játéka kérdéses volt már a kezdetektől fogva, hiszen szintén sérülten utazott el a válogatott edzőtáborába, azután végérvényesen eldőlt, hogy nem lesz bevethető csütörtökön. Utolsó lehetőségként pedig maradt Stieber Zoltán, aki ugyan hosszú idő után először a múlt hétvégén játszott tétmeccset, és az Egyesült Államokból kell hazatérnie, valamint nem is elsődleges pozíciója az ék mögötti, de még mindig azt kell mondjam, hogy jelenleg ő a legjobb választás erre a posztra - Nagy Dániel teljesítményéről már írtam a korábbi, keretelemzéses posztomban, nem éppen pozitív kontextusban. 

Jobbszélső: Varga Roland

Talán az egyetlen meglepetés a saját kezdő 11-emben, én magam is meglepődnék, ha végül Storck is bizalmat szavazna neki. Azonban az előző szezon tavaszán hihetetlen formába lendült, és az új szezonban még rátett egy lapáttal, nemcsak a Ferencváros, hanem jelenleg a bajnokság egyik legjobbja is, holtversenyben vezeti a góllövőlistát, szélsőként. Kár lenne bombaformáját nem kihasználni, hiszen ha megkapja, élni fog a bizalommal, abban biztosak lehetünk. Riválisaként amúgy is az a Lovrencsics Gergő jöhetne szóba, aki Varga csapattársaként is jobbára jobbhátvédnek szorult vissza - nem túl sikeresen, de hát sose volt ott az - tehát már a klubcsapatban is Varga van előrébb a rangsorban.

Középcsatár: Szalai Ádám

Nem mondanám, hogy bővelkednénk jó formában lévő csatárokban. A két fradista támadó sincs kimondottan jó passzban, Böde most tért vissza sérüléséből, és nem nyerte még vissza 100%-ig a formáját, Priskin pedig - nyugodtan mondhatjuk - pocsékul kezdte a szezont, de ezt talán még rá lehet fogni az új csapatra. Eppel Mártonnak már a kerettagságán is meglepődtem, de én egy jó időre elfelejteném az orosz és az andorrai meccs után. Tehát marad Szalai Ádám, a válogatott első számú csatára, aki a letteknek már beköszönt egyszer ősszel, és noha ő sincs kimondottan bombaformában, a Bundesliga hivatalos oldala beválasztotta az 1. forduló csapatába. Így mondhatjuk, hogy ő a legjobb választás jelenleg erre a posztra.

Mégegyszer a saját kezdőcsapatom:

Gulácsi - Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut - Nagy, Elek - Dzsudzsák, Stieber, Varga - Szalai

Bárkinek is szavaz majd bizalmat Storck, én nagyon bízom győzelemben. Hajrá fiúk, hajrá Magyarország!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/41548/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?