Magyarország - Feröer: kezdőcsapat a svájci meccs tükrében

Egyetlen selejtező, a Feröer-szigetek elleni maradt hátra a 2018-as VB selejtezőiből számunkra. Ebben a cikkben a saját kezdőcsapatomat hirdetem ki, mégpedig figyelembe véve a Svájc ellen nyújtott teljesítményeket.

Mint mindig, most is le kell szögezzem: a cikkben nem a várható kezdő olvasható, hanem a saját elképzelésem!

Kezdjük is. Már most előrevetítem, hogy sok helyen változtatnék ilyen-olyan okokból a Storck által Svájc ellen kijelölthöz képest.

Kapus: Megyeri Balázs

Eddig Gulácsi mind nálam, mind Storcknál biztos pontnak számított, ám két ok miatt is lecserélném őt a következő meccsen: egyrészt, Svájc ellen kritikán aluli volt a teljesítménye, és habár egy kapusnál fontos, hogy érezze a bizalmat, most úgy gondolom, az jobbat tesz neki, ha inkább padozik ezen a meccsen. Másrészt pedig megadnám a lehetőséget a bizonyításra Megyerinek, aki eddig mindösszesen egyszer volt válogatott.

Jobbhátvéd: Fiola Attila

Lejárt az eltiltása, és mivel Bese várhatóan nem lesz bevethető még kedden, így egyértelműnek tűnik a választás. Sokat elmond a posztrivális Botka helyzetéről, hogy amikor Bese Barnabás megsérült, nem ő, hanem az alapvetően középső védő Lang állt be jobbhátvédbe.

Középhátvédek: Guzmics Richárd, Lang Ádám

Guzmics a gólja mellett a védelem talán legstabilabb - ha jelen helyzetben fogalmazhatok így - pontja volt, így az ő helye biztosnak tűnik. A párjaként pedig Lang Ádámot játszatnám, aki hellyel-közzel megoldotta a jobbhátvéd pozíciót, és megérdemli a bizonyítási lehetőséget középhátvédként is.

Balhátvéd: Kádár Tamás

Csapatkapitány volt Bázelben, és kevés hibával játszott. Szükség van rá hátul, de ezúttal inkább a bal szélre vezényelném ki. Már Svájc ellen se raktam volna be Korhutot, aki aztán nem is cáfolt rám a szombati meccsen, így - mivel a középhátvéd pozíciók már foglaltak - Kádár játszhatna a helyén. Jelenleg a két itt bevethető futballistánál, Szabó Jánosnál és Korhut Mihálynál is egyértelműen jobb.

Védekező középpályás: Nagy Ádám

Mivel csak egy szűrőt jelöltem a csapatomba, így egyből ki is található: inkább 4-1-4-1-ben küldeném pályára a csapatot, mintsem a jól megszokott 4-2-3-1-ben. Ennek oka igen egyszerű: a több minőségi játékos a támadó szekcióban van. Mivel Elek eltiltott lesz, így az egyetlen játékos, akit jószívvel raknék a kezdőbe erre a helyre, az Nagy, aki ugyan Svájc ellen sem nyújtott extrát, de inkább ő, mint Márkvárt vagy Pátkai, akik egyáltalán nem futballoztak kiemelkedően az előző meccsen (se).

Jobbszélső: Varga Roland

A két szélső közül inkább ő dicsérhető, akaratban nem szenvedett hiányt, ráadásul nem voltak akkora hibái, mint Lovrencsicsnek, akinek üres kapura rontott ziccere élénken élhet az emlékezetünkben. Vargában pedig mindig benne van a gól, ha más nem, egy szabadot csak átenged neki jóbarátja, Dzsudzsák Balázs...

Támadó középpályások: Stieber Zoltán, Sallai Roland

Stieber egyetlen percet sem játszott a svájciak ellen, amin kicsit meglepődtem. Valószínűleg ennek az az oka, hogy Storck inkább a feröeriek ellen tartalékolta - jól is fog jönni ellenük. A bal oldali párja pedig Sallai Roland lehetne, aki biztatóan szállt be a játékba az említett mérkőzésen, és amúgy sincsen rossz formában, ráadásul mindkét szélen, valamint középen és csatárként is megállja a helyét, ez a meccs közbeni változtatásokkor jöhet jól.

Balszélső: Dzsudzsák Balázs

Égető szükség van a visszatérésére a kapitánynak, hiszen akár jól játszik, akár nem, jelenléte és küzdeni tudása mindig nagyon fontos. Hiányzott Svájc ellen, ezt jól láthattuk. Így, hogy eltiltása lejárt, egyértelműen helye van ott a balon.

Középcsatár: Böde Dániel

Svájc ellen némi meglepetésre egy percet nem kapott, igaz, a debütáns Ugrai talán a legjobbunk volt a meccsen, mégis azt mondom: Feröer ellen inkább kezdjen a Fradi csatára. Egyrészt, mert egyszer korábban már megfricskázta a szigetországiakat, másrészt fel kell készülni a kemény játékra elől - az ilyen helyzetekben jön jól egy Böde típusú center. Ugraiban kellemesen csalódtam, viszont abban biztos vagyok: Eppelt továbbra is parkolópályára tenném egy időre a Válogatottnál. Azért eléggé hiányzik mostanában egy bizonyos Szalai Ádám...

Az én kezdőcsapatom tehát Feröer ellen:

Megyeri - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár - Nagy - Varga, Stieber, Sallai, Dzsudzsák - Böde

Nagyon remélem, hogy a srácok feledtetik a svájci blamát velünk, szurkolókkal a soron következő találkozón, hogy valamennyire emelt fővel búcsúzzunk ettől a selejtezősorozattól, hogy aztán tiszta lappal kezdhessünk egy újat...

Hajrá, Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/43327/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?