Visszatért a Fradi-tábor, újra futballhangulat volt magyar pályán

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának rangadóján a Ferencváros 2-1-es arányban legyőzte a Debrecent hazai pályán. A találkozót a helyszínen 19125 ember tekintette meg.

Nyilván mindenki értesült róla, hogy a magas nézőszám nem annak köszönhető, hogy a két csapat rangadót vív egymással, vagy hogy mindketten dobogósok a tabellán, hanem, hogy a zöld-fehér csapat ultrái, tábora, szervezett szurkolói csoportjai 3 és fél év után kiegyeztek a klub elnökével, Kubatov Gáborral, és ismét labdarúgó-meccsen tették tiszteletüket.

Hihetetlen - mondhatni a mai magyar futballban szokatlan - várakozás előzte meg a meccset, ráadásul már két nappal a találkozó előtt elfogyott az összes jegy. Teljesen szürreálisnak hat ez a jelenlegi magyar viszonyok között, főleg, hogy Magyarország legnagyobb befogadóképességű stadionjáról beszélünk. Az utóbbi időből csak egy meccsre - a Honvéd - Videoton "bajnoki döntőre" - emlékszem, amikor már több nappal a meccs előtt elfogytak a jegyek, igaz, akkor nagyjából feleennyi jegyet értékesítettek.

Persze ez nemcsak a Fradi-drukkereknek jó hír, hanem a Csányi Sándor vezette MLSZ-elnökségnek is. Itt nem arra gondolok elsősorban, hogy be lehet majd szedni a büntetést, hanem arra, hogy a magyar bajnokság nézőszáma növekedést mutat majd. Hiszen már ezzel a meccsel is dobott a nézőszámon a Fradi, és várhatóan a következő, Videoton elleni hazai meccs is hasonlóan magas nézőszám mellett fog zajlani, majd tavaszra várhatóan beáll egy 10000 körüli átlag.

Akkor kicsit magáról a meccsről is: magyar szinten kifejezetten jó iramú, hajtós, izgalmas volt. És hogy milyen volt a hangulat a stadionban? Természetesen nem kell különösebben taglalnom, ahogy azt várni lehetett, a b-közép megadta a módját a visszatérésnek, volt nagy hangerő, sok zászló, több molinó, nem kevés füst, és néhány hanggránát is, de úgy gondolom, ezek mind hozzátartoznak egy igazi focimeccs hangulatához. Állítom, ilyen hangulatot Magyarországon csak a Ferencváros tábora tud csinálni, még válogatott meccsen sincs ekkora, és hogy ezt hétről-hétre tapasztalhatjuk majd, az több, mint örömteli. Mert ha a játék színvonala miatt nem is, de lassan infrastruktúrában és most már hangulatában is kicsit Nyugat-Európában érezheti magát a magyar futballmeccsre, jelen esetben az FTC meccsére kilátogató néző. A tegnapi DAC-Slovan összecsapás már valamicskét hasonlított ahhoz, de egyértelmű, hogy a Fradi-ultrák még jobb hangulatot tudnak varázsolni. Bízom benne, hogy sokáig!

Hajrá Magyar Futball!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/44400/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?