Döbbenet... Az MLSZ elvetette a sulykot!

Ha kedd, akkor FEB. Jól megszokhattuk már minden bajnoki forduló után. És azt is jól megszokhattuk, hogy a Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága hajlamos túllőni a célon büntetési tételekben. Most sem volt ez másképp.

Az egész előzménye a szombati FTC-DVSC mérkőzés volt. Az ottani jó hangulatról közöltem már egy cikket, abba azonban szándékosan nem mentem bele, hogy mi történt a B lelátók alatt a meccs szünetében. Természetesen én is hallottam a történet különböző változatait, és úgy gondolom, elég jól is rekonstruáltam magamban az eseményeket és a kiváltó okokat, azonban úgy láttam helyesnek, hogy ebben a kérdésben nem foglalok állást, amúgy is minden valamirevaló újság, portál megtette ezt helyettem. Ezt ezután se fogom tenni, amellett azonban nem mehetek el szó nélkül, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága aránytalanul túlzó büntetéssel sújtotta a Ferencvárost.

Igen, valóban ki kell tiltani, súlyosan meg kell büntetni a verekedőket, balhézókat (lincselőket), csakúgy, mint azt a személyt, aki a kést bevitte és megsebesített vele másokat. Ebben azt hiszem, sokmindenkivel egyetértünk. De ez a rendőrség és a klub, azon belül az újonnal felállított ferencvárosi klubvezetőket és szurkolókat magában foglaló kitiltásokat felügyelő bizottságé. A mérkőzést ez semmilyen módon nem befolyásolta, a legtöbben egyébként is csak otthonról értesültek az eseményekről, azok közül, akik kint voltak. Ellenben a FEB 3 mérkőzésre a Tábor szektorainak bezárását rendelte el, valamint egy 3 milliós csekket is akasztott az FTC nyakába. Bevallom, nem számítottam ekkorra büntetésre, ez döbbenet. De lehet, hogy csak naiv voltam.

Tudom, ebbe beletartozik a pirotechnikáért kapott összeg is (bár személy szerint nekem azzal sincsen bajom, de ha ez a szabály, akkor ez a szabály), DE: az MLSZ inkább köszönetet mondhatna annak a klubnak, akinek 19000 szurkolója páratlan atmoszférát teremtett a stadionban, és akinek 19000 szurkolója még mindig hajlandó pénzt áldozni egy olyan ország labdarúgására, amelynek válogatottja ki tud kapni Andorrától, amelynek színvonaláról gúnyoldalak születnek, amelyet oly sokan csak pénzmosodának használnak, és ezzel gyakorlatilag mindenki tisztában van.

Nem, az MLSZ ezzel szemben aránytalanul súlyosan megbünteti a klubot, és teljesen véletlenül a Tábor szektorait zárja le, hogy a 3 milliós összegről már ne is beszéljek... Nem azt mondom, hogy ezt egy kézlegyintéssel el kell intézni, a büntetés kijárt, de az utóbbi évek alapján egy egyáltalán nem visszaeső csapatra ilyen túlzó büntetést kiróni... Szégyen! Azt hiszem, ezzel elvetették a sulykot sokak szemében, ha egyáltalán még valakinél maradt valami respektje az eddigi "szurkolóbarát" intézkedések után. Abba gondolom bele se gondoltak, hogy ezzel egy újabb kiváló hangulatú meccs lehetőségét vették el, és önmagukkal is jól kiszúrtak: semelyik másik csapat mérkőzésére nem járnak ennyien, a Videoton ellen vélhetően szintén hasonlóan magas nézőszám mellett játszottak volna a csapatok, amely igencsak megdobta volna az eddigi siralmas adatokat, amelyet állandóan égető problémaként könyvelnek el a Szövetségben.

Bízom benne, hogy valamilyen mértékben csökkenteni fogják a fellebbezés után a büntetés mértékét, mert ezzel mindenkinek csak ártanak, ebből az egész magyar futball egyetlen szereplőjének sem származik haszna!

Hajrá Magyar Foci!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/44528/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?