Kezdő 11 Luxemburg ellen cserejavaslatokkal

Két barátságos meccs maradt hátra a Magyar Futballválogatott 2017-es évéből. Most a szokásokhoz hűen összeállítom a SAJÁT kezdőcsapatomat, azzal kiegészítve, hogy a korábbi hasonló jellegű cikkekkel ellentétben mind a 6 cserére javaslatokat is teszek. Tekintettel a játékoskeret adta lehetőségekre, és Luxemburg játékerejére, a megszokott 4-2-3-1 helyett 4-1-4-1-ben küldeném pályára a csapatot.

Kezdjük is!

Kapus: Kovácsik Ádám

Hármuk közül talán ő van a legjobb formában, és még sosem volt válogatott. Mikor, ha nem Luxemburg ellen?

Jobbhátvéd: Bese Barnabás

Fiola Attila kidőlésével nem maradt más alternatíva, és vélhetően Bese se vall szégyent majd.

Középhátvédek: Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás

Kádár helye nem lehet kérdés, az utóbbi időben rendre megállta a helyét címeres mezben, akár a védelem tengelyében, akár a szélén, most se hiányozhat. Korcsmár elég rég volt válogatott, még Dárdai alatt legutóbb, de bőven válogatott szint, és Guzmics kiválásával egyértelmű a helye.

Balhátvéd: Korhut Mihály

Így, hogy Kádár a védelem közepén kapna lehetőséget, a bal oldalra gyakorlatilag nincs más alternatíva, na jó, ott van Szabó János, de aki eddig azt hitte, hogy válogatott szintű labdarúgó a Paks játékosa, az a Feröer elleni meccsen tökéletesen meggyőződhetett az ellenkezőjéről. Korhut pedig eddig se volt rossz.

Védekező középpályás: Nagy Ádám

Elek Ákos lesérült, így nem igazán maradt jelentős posztriválisa a Bologna középpályásának. Jóllehet, utóbbi időben többen alibizésnek vették játékát a Válogatottban, és klubjában is csak epizodista a futó szezonban, még így is bőven jobb választás, mint Balogh Balázs vagy Pátkai Máté.

Jobbszélső: Varga Roland

A góllövőlistát vezető Fradi-szélsőnek továbbra is helye van a kezdőben meglátásom szerint, ha volt is egy kis sérülése és formahanyatlása, az nem volt jelentős, ráadásul tipikusan az a játékos, aki ha megkapja a bizalmat, akkor képes váratlan villanásra, és meccset dönthet el.

Támadó középpályás: Stieber Zoltán, Sallai Roland

Két támadó középpályással rohamoznék, az egyikük mindenképpen az a Stieber Zoltán lenne, aki hellyel-közzel összeszedte magát az MLS-ben, és képességei alapján még mindig megállná a helyét a Bundesligában. Tőle balra pedig Sallai Rolandnak adnám meg a bizalmat, Storcknál nem jutott sok szerephez, holott klubjában a BL főtábláján szerepel.

Balszélső: Dzsudzsák Balázs

Természetesen őt se fogom kihagyni, továbbra is vezére tud lenni a csapatnak.

Középcsatár: Nikolics Nemanja

A legellentmondásosabb megítélésű magyar labdarúgó volt a Storck-érában, aki az utóbbi időben inkább önként maradt távol a Nemzeti Csapattól (vagy inkább annak kispadjától). Habár az én véleményem továbbra is az, hogy játékstílusa nem illik bele a Válogatott jelenlegi rendszerébe, most azonban bizonyíthatná, hogy nem ok nélkül követelte be magát annak kezdőjébe.

Cserejavaslatok:

Mindenképpen pályára küldeném a szintén hosszabb szünetet követően újra kerettag Németh Krisztiánt, a Fradiban egyre javuló Lovrencsics Gergőt, a legutóbbi fordulóban góltszerző Priskin Tamást valamint Böde Dánielt (vagy legalábbis egyiküket, ha szükséges, átállnék kétcsatáros játékra, hogy mindkettejük pályára léphessen), Storck favoritját, Pátkai Mátét, és esetleg a sérüléséből visszatérő Viníciust, akivel kapcsolatban meglehetősen szkeptikus vagyok, de talán most eljön az ideje, amikor bizonyítja, méltó a címeres mezre.

Tehát az én kezdő 11-em, jelölve a lehetséges cseréket:

Kovácsik - Bese, Korcsmár (Vinícius), Kádár, Korhut - Nagy (Pátkai) - Varga (Lovrencsics), Stieber, Sallai (Böde), Dzsudzsák (Németh) - Nikolics (Priskin)

Luxemburg legyőzése még a közelmúlt fényében se jelenthet problémát, én mindenképpen győzelmet várok, hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/44574/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?