FTC - Videoton: 3-1 - ilyen volt a mai magyar futball legnagyobb rangadója a helyszínről

Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy valóban ez a lehető legnagyobb rangadó a hazai klubfutballban jelenleg. Jóllehet, szurkolói szempontból a budapesti Derby, a Fradi-Újpest túltesz ezen, de színvonalában még mindig a Videoton és a Ferencváros összecsapásai viszik a prímet, és ebben a csapatok tegnap egyáltalán nem cáfoltak meg, sőt megerősítettek abban, hogy ez valóban így van - magyar szinten remek színvonalú találkozó volt. Riport a helyszínről.

A mérkőzés kezdetekor a Videoton szurkolók megadták a módját a szurkolásnak, pyroshow-val köszöntötték a csapatukat. A Fradi-ultrák is bizonyosan így tettek volna, de sajnálatos módon a az MLSZ - számomra logikátlan - döntése értelmében három hazai meccsen négy, kapu mögötti hazai szektor zárva van a fradisták számára. A ferencvárosi B-közép tagjai tehát nem tartózkodtak a stadionban, viszont a hazai szurkolók egy része így is készült egy akcióval. Az egyik fradista szurkolói portál "Világosságot" kampányt hirdetett, ami arról szólt, hogy a mérkőzés kezdetekor mindenki világítson például okostelefonjának vakujával, ahogy ők fogalmaztak "a hazai publikum egységesen gyújtson fényt az éjszakában". Ehhez azonban meglehetősen kevesen csatlakoztak, ugyan voltak páran akik így tettek, de látványosnak egyáltalán nem volt nevezhető, amit eléggé sajnálok.

A Ferencváros igen motiváltan játszott, annak ellenére, kimondottan bántó volt látni az üres szektorokat, és a Vidi szurkolók egyértelműen hangosabbak voltak. Igazi hatpontos rangadó volt, ez azért meg is látszott a két csapat játékán, illetve a játékosok között többször is volt összeszólalkozás, összetűzés. A gólok sorát Spirovski nyitotta egy bombával, és ekkor bátran lehetett mondani: megérdemelt volt a Fradi vezető gólja, jobban hajtottak a gólért, és több lehetőséget dolgoztak ki. Sőt, ezután a gól után se vettek vissza a tempóból, és a Vidi se tudott nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. Visszatérve a macedón légiósra, eddigi meccsein nem mutatott sok mindent, de most mintha nagyon elkapta volna a fonalat. A következő találat Paintsil gyönyörű szépre sikeredett gólja volt, örömteli, hogy magyar pályán futballozik egy ilyen pengés játékos. Szép karrier várhat még rá, nem vitás. Már a szünetben az újságírók egy csoportja az ősz góljának választotta egymás között - az ősz meccsén az ősz gólja.

A 2. félidő parázs hangulatban indult, volt megint a játékosok közt balhé, és ugyan látszólag a Vidi felszívta magát, de ezzel együtt sokkal durvábban is játszott. Ennek ellenére gólt ebben a periódusban nem sikerült szerezniük, és az FTC szép lassan visszavette a kezdeményezést. Így némiképp váratlanul jött Lazovic szépítése a székesfehérváriaknak, épp, amikor már kezdett leülni a meccs. Ennek köszönhetően viszont végig nyitott maradt a 3 pont kérdése, és az utolsó 10 perc bőven tartogatott még izgalmakat - amely csak jobbá tette az amúgy is magas színvonalú találkozót. Amadou Moutari gólja azonban végleg eldöntötte a találkozót. 3-1 lett a vége, a Fradi pont olyan arányban vágott vissza a Videotonnak, mint amennyire a Pancho Arénában vereséget szenvedett tőlük, még nyáron, az első körben.

A Ferencvárost rég lehetett ilyen jól játszani látni. Thomas Doll pedig tőle szokatlan módon tudott taktikailag újat húzni. A Videoton sokszor csak elkésett belépőkkel, sárga lapokkal tudta ezt kompenzálni. Ez a meglepetés erejével hatott, ahogy a végeredmény is, hiába volt kisebb az odds a Fradira, azért a Vidit sokan esélyesebbnek tartották a találkozó előtt. Egyébként talán Marko Nikolics meccs utáni szavai foglalják legjobban össze, miért nyerhettek a zöld-fehérek: jobban akarták a győzelmet. Ez azért végig érezhető volt.

Valóban nagy rangadót láthattunk. Ennek több bizonyítékát is fel tudom sorolni: egyrészt, a 4 lezárt szektor ellenére szép számmal látogattak ki a nézők a meccsre (a hideg ellenére), ráadásul a vendég szektor is gyakorlatilag megtelt. Jó színvonalú találkozó volt, a két csapat erejének megfelelő szinten játszott. Körülöttem pedig a teljes VIP-rész extázisba jött a góloknál, Vladan Csukics pedig az egyik sajtóasztalon ugrált örömében. Ennyire fontos volt a Fradinak ez a győzelem, ami a bajnokságnak is jót tesz majd - tavasszal egy egészen kiélezett bajnokságnak nézünk elébe. Az idei utolsó mérkőzését a két csapat a Vasas, illetve a Haladás ellen játssza majd, vélhetően mind a ketten behúzzák majd a győzelmet.

Végezetül pedig egy kis személyes rész: ezen a meccsen először ültem a Groupama Aréna sajtóteraszán, először vettem részt egy találkozón sajtósként. Számomra nagyon pozitív volt minden, valóban rendkívül kulturált körülmények között dolgozhatnak itt az újságírók. Ha az itt lejátszott meccsek színvonala nem is, de a kiszolgálás bőven eléri a nyugat-európai színvonalat, gondolok itt a VIP-részlegre és a sajtóközpontra egyaránt.

Még több ilyen, ehhez hasonló színvonalú meccset kívánok a magyar bajnokságban!

Hajrá Magyar Futball!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/45519/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?