Nem lesz könnyű, de lehetett volna rosszabb is - kisorolsolták a Nemzetek Ligája csoportjait

Az UEFA elkészítette a 2018-as Nemzetek Ligája csoportbeosztását. Azt már korábban tudtuk, hogy Magyarország a C jelű divízióban fog szerepelni ősszel, de most az is kiderült: Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal kell megküzdenünk a csoportgyőzelemért, illetve a később esedékes az EB-pótselejtezőért.

Az új válogatott tornával, a Nemzetek Ligájával részletesebben már foglalkoztam, így most erre nem térnék ki külön, koncentráljunk inkább arra, mi várhat a mieinkre ősszel - merthogy még idén lezajlik a 2018-as NL, mindenkivel összecsapunk egyszer hazai pályán és egyszer idegenben.

Korábbi cikkemben összeállítottam egy álom- és egy halálcsoportot, melyekből egyedül Észtországot kaptuk meg - én akkor őket a halálcsoportba raktam, igaz, elég nehéz a 4. kalapból valóban erős ellenfelet kapni, szóval mondhatjuk, hogy ennek különösebb jelentősége nincsen. Észtországot oda-vissza verni kell, ez nem kérdés, és ez sikerülni is fog. Legutóbb a 2014-es VB selejtezőin találkoztunk velük, akkor egy véleményem szerint erősebb észt válogatottat győztünk le oda-vissza (Tallinban 0-1, Budapesten 5-1). Szintén kedvező a számunkra, hogy novemberben nem kell az északi államba utazni, hanem itthon játszunk velük (csakúgy, mint a finnekkel; ezt az UEFA már korábban kikötötte), így az éghajlat nem lesz befolyásoló tényező.

A 3. kalapból megkaptuk az a Finnországot, akiknek mumusuk voltunk az elmúlt években, de ennek én annyira nem örülök. Ugyan sem az álom- sem a halálcsoportomban nem szerepeltek a nyelvrokonok, (kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is), de azonban kicsit tartok tőlük. Valószínűleg egyszer legyőzzük majd őket, vélhetően Budapesten, de sanszos, hogy az utóbbi időszak hajrágóllal nyert meccsei után a szerencse az ő oldalukra áll majd, és mondjuk Helsinkiben csak egy döntetlenre futja majd. Sajnálatosan az utolsó két kalapos válogatott ellen egyáltalán nem szabadna pontot vesztenünk, ha akarjuk, hogy legyen keresnivalónk a rájátszásban, és ezt nem is zárom ki, hogy így lesz, de valami azt súgja, nem fogjuk mind a 6 pontot begyűjteni a finnektől. Márpedig ez azért is kiemelten fontos, mivel Helsinkiben kezdjük majd a Nemzetek Ligáját szeptemberben, mondanom sem kell, nem lenne jó "beragadni a rajtnál".

A 2. kalapból pedig egy viszonylag nehéz ellenfelet, Görögországot kaptuk, akik ugyan a 2016-os EB-selejtezőkön utolsóak lettek a csoportunkban (persze nekünk összesen 1 pontra futotta akkor ellenük), de a mostani VB-selejtezőn már pótselejtezőt játszhattak, igaz, kvalifikálni nem sikerült. Most sem lesz egy sétamenet ellenük, hazai pályán ugyan egy abszolút háromesélyes meccsre van kilátás, bár a zárt kapu minden csak nem kedvező tényező a számunkra, azonban a várhatóan Pireuszban megrendezésre kerülő vendégmeccsen sajnos esélyes a vereség, főleg, ha a görög ultrák teremtenek egy kis hangulatot a maguk módján. Várhatóan a hellénekkel kell majd megküzdenünk a csoportgyőzelemért, és most azt mondanám, valamivel nagyobb esélyt látok arra, hogy ők lesznek a befutók.

Nem kaptunk rossz sorsolást, ez tény. (Gondoljunk a románokra, kaphattuk volna ugyanazokat az ellenfeleket is (Szerbia, Montenegró, Litvánia)). Teljesült Leekens kívánsága is, 4 csapatos csoportba kerültünk. Ugyanakkor azt sem állítom, hogy ez a legkönnyebb út, amit el tudtunk képzelni. De most meg lehet mutatni, hogy így is sikerülhet, most végre fel lehet nőni a feladathoz.

Én izgatottan várom, milyen lesz a Nemzetek Ligája. És kívánom a Válogatott számára, hogy nőjenek fel ehhez a bizonyos feladathoz, készüljenek fel tisztességesen most tavasszal, hogy aztán ősszel alkothassanak valami nagyot. Az elmúlt év után a szurkolók megérdemelnék, hogy 2018 a sikerekről szóljon a Nemzeti Csapat esetében (is).

Hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/47671/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?