Magyarország - Skócia: így ki lehet kapni

A Magyar Labdarúgó Válogatott 0-1-es vereséget szenvedett a skót nemzeti csapattól. Habár győzni nem sikerült, a kazah meccsen bemutatott produkció után ez már egy jobb volt, és azt se felejtsük el, hogy ezen a meccsen Skócia volt az ellenfél, egy velünk egyszintű, ha nem jobb együttes.

Szervezettségben sikerült többet mutatni, és a küzdésre sem lehetett panasz. Ezt a szurkolók is díjazták, de ennek ellenére a skótok ma hangosabbak voltak, és egész jó kis hangulatot teremtettek a Groupama Arénában.

Látszott a játékosokon, hogy feledtetni akarják a vereséget. Lovrencsics majdnem elsírta magát nyilatkozat közben, ez azért elég sokmindent elárul. Én sem szeretnék most belerúgni a srácokba. Még azt is talán mondhatjuk, hogy a döntetlenre rászolgáltunk volna, úgy is, hogy ők kihagytak egy büntetőt - Gulácsi szépen védett -, illetve Szalai ziccert hibázott. Nyilván ennél több kell, de a kazah meccs után felüdülés volt egy ilyen válogatottat látni. Így ki lehet kapni, egy barátságos meccsen meg végképp.

Valamennyire Leekens is összekapta magát a meccsre, de vele kapcsolatban még nem vagyok teljesen nyugodt. Védekezésünk összeállt, de taktikailag ez még messze van a nemzetközi szinttől. Bízom benne, hogy szakmailag ennél azért többre képes a kapitány. Bővebb elemzés erről majd később.

Összességében tehát a két vereség nem néz ki jól, de a skótok elleni merőben más volt, mint a kazahoktól elszenvedett. Leekensnek sok munkája lesz még, és igenis tőle is több kell, ha akarunk valamit a Nemzetek Ligájában. Jó volt látni azonban, hogy van még remény, főleg mentalitásban voltunk ma rendben. Megnyugodni nem nyugodtam meg, és még azt se mondanám, hogy látszik a fény az alagút végén, de egyáltalán nem érzem azt a csalódottságot és kilátástalanságot, mint a Kazahsztán elleni mérkőzésen. Júniusban talán sikerül továbbfejlődni, ez főként Georges Leekensen múlik. Én továbbra is bízom ebben!

Hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/50415/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?