Kiváló hangulat, nagy küzdés, gyenge játék: ilyen volt a 223. budapesti derbi

Szinte minden országban - ahol egy kis hagyománya is van a futballnak - rendeznek olyan mérkőzéseket, amelyek kiemelt jelentőséggel bírnak. Mégpedig azért kapnak megkülönböztetett figyelmet, mert a két csapat ősi riválisa egymásnak, gyakran földrajzi okokból: vagy egy azon város két rivális klubjáról beszélünk, vagy pedig két külön, de egymáshoz közel fekvő település gárdájáról van szó. És ki ne tudná, Budapesten ez a Ferencváros és az Újpest rangadója, a magyar labdarúgó-bajnokság legnagyobb presztízscsatája - avagy a budapesti derbi.

A két csapat idén harmadszorra, összességében pedig már 223. alkalommal csapott össze. Az idei kiírásban szintén itt, Újpesten 2-2-re végeztek, majd a Groupama Arénában a Fradi 1-0-ra diadalmaskodott. Ahogy mondani szokás, ezeken a meccseken nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, de most mindkét egyesület dobogósként várhatta a találkozót, talán ennek is volt köszönhető a nagy érdeklődés, a találkozót 9500 ember látta a helyszínen.

A meccs egyébként rég nem látott jó hangulatban zajlott, hiszen hosszú idő után az első olyan derbi volt, amelyen mindkét fél szervezett szurkolói csoportjai képviseltették magukat. Azt gondolom, az ilyen meccseknek fanatizmus nélkül nem is lenne sok értelme, és szerencsére ebben csak megerősítettek engem a látottak - bízzunk benne, hogy sok ilyen remek hangulatú Fradi-Újpestet rendeznek meg még. Volt itt minden: nagy szurkokás, kiírások, zászlók, molinók, pirotechnika, füst és hanggrátok.

A színvonalra viszont lehetett némi panaszunk, hiszen alapvetően a küzdés dominált, mintsem a szép játék. Persze ilyen talajon ez valamennyire érthető, de ezzel együtt is többet vártunk a két csapattól. Főleg a Ferencvárosnak kellett volna jobban odatennie magát, a bajnoki versenyfutás miatt, szerencséjükre azonban a Videoton is csak ikszelt Felcsúton. Amiben viszont nem volt szerencséjük, az az, hogy az alapvetően végig jól vezető Iványi a legvégén az ő kárukra hibázott egy nagyot: egy tizenegyes elmaradt, egy újpesti kézzel ért bele a tizenhatoson belül - ez bizony büntető volt.

Összességében mondhatjuk, hogy igazságos a döntetlen.

Ilyen volt tehát a 223. budapesti derbi.

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/50585/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?