Magyar Kupa: fordulatos meccsen, tizenegyesekkel győztes az Újpest

Nehéz volt megmondani a meccs előtt, ki az esélyesebb. Az oddsok alapján a felcsútiakat tartottuk esélyesebbnek, de az Újpest mögött állt a stadion nagy része. A legfurcsább minden esetre az volt, hogy a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában csapott össze két olyan klub, amelyet nem kifejezetten szívlelnek a zöld-fehérek szimpatizánsai.

Mondani se kell, a lila-fehérek megadták a módját ennek a döntőnek. Már a meccs előtt, a Deák Ferenc téren hangoltak némi pirotechnikával, élőképpel fogadták a csapatokat, és a meccs alatt is jó hangulatot csináltak. A másik oldal drukkereiről értelem szerűen ezt nem lehetett elmondani, a stadion igencsak féloldalas látványt nyújtott, így, hogy a felcsútiaknak fenntartott szektorokban meglehetősen foghíjasan voltak csak az emberek. De hát, mit mondatnánk: számítani lehetett erre a döntőt megelőzően.

Pintér Attila és Nebojsa Vignjevics személye miatt is érdekes lehetett a mérkőzés: a PAFC mestere 5 döntőben is részt vett már, ebből kétszer diadalmaskodott, míg a lila-fehérek szerb trénere harmadjára vezette döntőbe a lila-fehéreket, eddig egyszer megnyerve a sorozatot. A Felcsút úgy vághatott neki a meccsnek, hogy 7 éves "történelme" során először nyerheti meg a kupát, míg a negyedik kerületiek a 10. győzelmükre készültek.

Az egész meccsre elmondható volt, hogy jó színvonalú, jó hangulatú találkozó volt, nagy küzdelemmel, és összességében kiegyenlített játékkal. Végül, hosszabbítás után, büntetőrúgásokkal az Újpest diadalmaskodott.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár a kapura a Puskás tűnt veszélyesebbnek. Így talán nem annyira meglepetés, hogy egy tetszetős akció után ők szereztek vezetést, Knezevic precízen helyezett a hálóba.

A második félidőben aztán némiképp váratlan fordulat történt: Zsótér és Bojovics góljaival igen gyorsan fordított az Újpest - előbbi találata ritka szépre sikeredett. Azonban nem sokáig örülhettek a lilák: Perosevic pár perccel később egalizált. A gólváltások után mintha mindkét csapat már a hosszabbításra rendezkedett volna be: a támadásokat nem igen forszírozták, inkább stabilan próbáltak védekezni.

A hosszabbításra is ez volt jellemző, de ha mondani kéne valakit, akkor inkább a Puskás Akadémiára nézve volt hízelgő, hogy a csapatok eljutottak a tizenegyesekig - azaz az Újpestnek voltak nagyobb helyzetei.

Ennek ellenére ezúttal nem bosszulták meg magukat a kihagyott helyzetek: a 6. párban Hegedűs János nem túl jó lövését kivédte Pajovics, ezzel szállítva a csapata 10. Magyar Kupa győzelmét!

A végére talán még annyit érdemes megjegyezni: ez egy jó meccs volt, izgalmakkal, fordulatokkal, több helyzettel, és helyenként szép megoldásokkal. Nem lennék boldogtalan, ha magyar bajnokságban több ilyen szintű mérkőzést látnánk!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/53012/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?