Újabb kilátástalan játék a válogatottól, most a fehéroroszok ellen

Két vereség után most egy döntetlen jött, a nálunk alapvetően hátrébb rangsorolt, D-ligás Fehéroroszország ellen. De elsősorban itt nem az 1-1-es végeredménnyel van a probléma (Varga Roland szerezte a gólunkat) hanem a mutatott játékkal.

A játékszervezésünkben gyakorlatilag alulmúltuk a kazah meccset, a válogatott taktikai felkészültségében inkább egy grundfoci-csapatra emlékeztett, mintsem a nemzeti 11-re. És félreértés ne essék, nem a játékosokon akarom most elverni a port. Hanem sokkal inkább Leekens kapitányt tartom felelősnek. Ez a játék az Egervári-időket idézte, csakhogy akkor ennyi is elég volt hasonló kaliberű ellenfelek ellen, most már nem. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy ez alatt az idő alatt ilyen "kiscsapatok" is, mint a fehérorosz megtanulták, hogy egy kis szervezettséggel ők is lehetnek eredményesek. Ezt egyébként láthattuk is mostani ellenfelünktől, a beloruszok önmagukhoz képest jól játszottak, tudatos mozgásaik voltak, és egyszer-kétszer megvillantottak olyan taktikai elemeket is, amelyekről mi csak álmondtunk. Pedig a játékosok képességei alapján nekünk van elvileg erősebb csapatunk. Lenne mit tanulnunk, na!

Mi pedig azt tanulhattuk meg ezen három Leekens-meccs alatt - és remélem a magyar futball döntéshozói is ugyanígy megtanulták - hogy ezen a szinten, ebben a korban már nem megengedhető az ennyire alacsony szintű taktikai felkészültség. Márpedig a belga mester erről tett tanúbizonyságot - eljárt felette az idő, maradjunk annyiban.

Egy valamiben igaza volt: a Magyar Válogatott legjobbja a kapus, Gulácsi Péter volt. Annak örülök, hogy végre kijött neki a lépés címeres mezben is, mert az utóbbi időben ezzel adós volt.

Hogy Ausztrália ellen mi várható, az a fentiekből következtethető. Nem fog a belga tréner csodát tenni 2 nap alatt, úgyhogy készüljünk fel a szervezetlenségre. Talán egy védelmi vonalat tudunk majd húzni - Bresztben ez se mindig jött össze... Ettől függetlenül még nem biztos a vereség, sőt: ha az ausztrálok esetleg tartva a VB előtti sérüléstől, nem teszik oda annyira magukat, egy ikszre akár jók is lehetünk. Persze ehhez az kell, hogy több játékos erőn felül teljesítsen, mert amíg így játszunk, és ennyire nincsenek leoktatva legalább az alapmozgások, akkor nagyjából abban reménykedhetünk, hogy néhány focistánk egyéni kvalitásai eldöntik a meccset.

És hogy a Nemzetek Ligájában mire számíthatunk ezek után? Garantálom: ilyen játékkal és ilyen kapitánnyal szarrá fognak verni minket, és örüljünk, ha nem esünk ki.

Hajrá Magyarok!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/53705/pics/lead_800x600.jpg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?