Visszavonult Gera Zoltán

Visszavonult Gera Zoltán, az utóbbi 15 év legmeghatározóbb, sokak szerint legjobb magyar futballistája, a Ferencváros ikonja.

Nehéz bármit is írni ezzel kapcsolatban, mert igen hirtelen jött a bejelentés, és jóformán el se tudott búcsúzni a pályán az aktív labdarúgástól. Az utolsó fordulóban adatott meg neki néhány perc a Balmazújváros ellen. Akkor még senki nem sejthette, hogy ezek az utolsó percei labdarúgó-pályafutásának, nyilvánvalóan mindenki másképp kezelte volna akkor a helyzetet.

Gera példakép lehet mindenki számára, hiszen köztudott, hogy nincs egyszerű múltja, gyerekkorában súlyos drogproblémákkal is küszködött. 18 évesen végezte el a 8 általánost, most le is érettségizett. Megtalálta a kiutat a gödörből, és a futball segítségével felküzdötte magát olyan szintre, amiről sokan csak álmodnak.

Magyarországon a Pécsben kezdte a pályafutását (illetve előtte Harkányban), majd a Ferencvároshoz igazolt. Onnan került ki külföldre, a West Bromwich Albionhoz. Játszott még később itt, de közben a Fulham futballistája volt, itt érte el klubkarrierje legnagyobb sikerét: Európa-liga döntőt játszhatott a londoniakkal. Ugyan pályafutása során több, mint 100-szor játszott a világ egyik legjobb bajnokságában, a Premier League-ben, mégis azt sajnálta visszavonulásakor, hogy nem játszhatott a Bajnokok Ligájában. A WBA-tól igazolt vissza a Fradihoz, ahol utolsó szezonjáig, még 38 évesen is húzóember volt.

Válogatott karrierje is szépre sikeredett, 97-szer játszott címeres mezben, és 26 gólt szerzett. Legnagyobb sikere természetesen a 2016-os EB-nyolcaddöntő. Taktikailag nagyon érett és jó játékos volt mindig is, nem véletlen, hogy a Dárdai- és a Storck-érában kulcsjátékos volt, a csapat mozgása hozzá volt igazítva. A nemzeti csapat nagyon sokat köszönhet neki, bízom benne, hogy lesz még egy búcsúmeccse meggypirosban!

Mi mást mondhatnék: köszönünk mindent Gera Zoli!

https://magyarfociblog.blogstar.hu/./pages/magyarfociblog/contents/blog/54968/pics/lead_800x600.jpeg
Szurkolói szemmel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?